Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blottat kön var inte sexuellt ofredande

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En 59-årig man i Sundsvall verkar ha haft en dåligt fungerande gylf.

Han har stått åtalad för flera fall av sexuellt ofredande efter att kvinnor på bland annat ett skattekontor sett hur mannen gått med könet synligt.

Men tingsrätten kan inte utesluta att det helt enkelt handlar om olyckshändelser - och friar mannen, skriver Dagens Juridik.

Mannen stod åtalad för ett flertal fall av sexuellt ofredande sedan han bland annat gått in på ett av skatteverkets kontor med öppen gylf - så att hans ädlare delar var synliga.

Även i en mataffär träffade en kvinna på den 59-årige mannen som handlade med öppen gylf.

Mannens eskapader med öppen gylf renderade i ett åtal - för flera fall av sexuellt ofredande, skriver Dagens Juridik.

Frias - försökte inte fästa uppmärksamhet

Men tingsrätten kan inte utesluta att det handlar om rena olyckshändelser - något som mannen själv hävdat under polisutredningen - och friar mannen. Tingsrätten har inte funnit något som talar för att mannen uppsåtligen blottat sig eller försökt fästa uppmärksamhet på sin öppna gylf, och friar mannen, skriver Dagens Juridik.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.