Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bloombergs nya plan: Bilda grupp som ska få bort Trump

Michael Bloomberg.Foto: JUSTIN LANE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump.Foto: POOL/ABACA / STELLA PICTURES/POOL/ABACA

Han har avslutat sin kampanj för att bli USA:s president.

Men Michael Bloomberg har definitivt inte gett upp kampen för att få bort Donald Trump från posten.

Bloomberg planerar en oberoende grupp som ska jobba för demokratisk seger i sex nyckelstater, skriver Washington Post.

Miljardären Michael Bloomberg satsade enorma summor på sin presidentvalskampanj. Siffror gör gällande att det handlar om hela fyra miljarder svenska kronor, mer än någon annan kandidat någonsin har satsat. 

Det räckte inte – efter att inte ha vunnit en enda delstat hoppade Bloomberg av primärvalsracet efter supertisdagen.

Bloomberg stöder nu i stället Joe Biden och han har enligt Washington Post en ny plan för att få en demokratisk president. Bloomberg planerar att sätta ihop en grupp bestående av hundratals personer som ska lyfta demokraternas kandidat i sex nyckelstater samt attackera Trump, säger en källa till tidningen. Det är också möjligt att Bloomberg kommer att använda gruppen för att hjälpa Joe Biden i kampen mot Bernie Sanders om den demokratiska nomineringen.

Bloomberg: ”Vi är inte klara med dig än, Donald”

Bloomberg lade under torsdagen upp en video på Twitter och skrev: ”Vi är inte klara med dig än, Donald.” Själva videon består av klipp från filmer, tv-serier och musikvideor med undertexter som riktar sig direkt till Donald Trump:

”Vi går ingenstans. Vi kommer att hemsöka dina drömmar. Vi är inne i din skalle. Med början i dag, och varje dag hädanefter, varje morgon, varje kväll, kommer vi att vara här och ständigt bevaka dig för att säkerställa att alla vet vilken katastrof du är.”

https://twitter.com/MikeBloomberg/status/1235638018641465347

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.