Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bloomberg portas från presidentens valmöten

Här är några av dagens största utrikesnyheter.
Michael Bloomberg.Foto: DUBREUIL CORINNE/ABACA / DUBREUIL CORINNE/ABACA STELLA PICTURES
Donald Trump.Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA

Nyhetsbyrån Bloomberg stoppas från att närvara vid Donald Trumps kampanjmöten inför valet 2020. 

Detta efter att byråns största ägare, Michael Bloomberg, meddelat att han ställer upp som presidentens motkandidat. 

I förra veckan meddelade nyhetsbyrån Bloombergs största ägare, Michael Bloomberg, att han ställer upp som presidentkandidat i Demokraternas primärval. 

Journalister och reportrar på nyhetsbyrån har tidigare fått strikta restriktioner kring att utreda Bloomberg eller hans familj. Detta på grund av möjliga jävssituationer då Michael Bloomberg även äger nyhetsbyrån. 

I och med presidentvalet väljer man nu att förlänga policyn – till att omfatta samtliga demokratiska presidentkandidater. 

Anklagas för partiskhet 

Efter det portas nu nyhetsbyrån Bloomberg från samtliga av Donald Trumps kampanjmöten.

”Som president Trumps valkampanj är vi vana vid en missvisande nyhetsrapportering, men de flesta nyhetsorganisationer visar inte sin partiskhet så öppet”, skriver Trumps kampanjchef, Brad Parscale, i ett uttalande. 

Vidare skriver han att en enskild bedömning kring om man vill prata med Bloomberg eller ej kommer att göras från fall till fall. 

Slår tillbaka kritiken 

Kritiken slås tillbaka av Bloombergs nyhetsredaktör som själva skrivit en artikel om nyheten: 

– Vi har rapporterat om Donald Trump på ett rättvist och opartiskt vis sedan han blev presidentkandidat 2015. Det kommer vi att fortsätta göra trots de begränsningar som nu införs av Trumpkampanjen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.