Linda Skugge. Foto: SCANPIX
Linda Skugge. Foto: SCANPIX

BLOGGBRÅKET

Publicerad
Uppdaterad
Ebba von Sydows krönika om stressade prestationsprinsessor har utlöst ett bloggbråk.
Bakom attacken står Linda Skugge, 35, skribent och trebarnsmamma:
- Jag undrar verkligen vad det är hon inte får ihop. Hur kan hon inte ha tid när hon bara har sig själv att ta hand om?
Ebba von Sydow.Foto: SVEN LINDWALL

Livspussel och stress är återkommande ämnen på Linda Skugges blogg. Hon skriver om hur hon jonglerar jobb, barn, hem - och ännu mer jobb.
I förra veckan tog Ebba von Sydow upp ämnet i en krönika i Expressen, eftersom hon blivit ansiktet utåt för nya 2,6-miljonersklubben. Organisationen ska hjälpa Sveriges kvinnor att stressa ner.


"Lever inte i verkligheten"

Men Ebbas jonglerande provocerar. I ett blogginlägg skriver Linda Skugge:
"Ebba säger att hon har svårt att klara stressen och att tacka nej. Ebba kan få komma hem till mig och gå kurs."
Till Expressen säger hon:
- Varför väljer man en ung brud utan barn och som inte lever i verkligheten? Vi kan inte relatera till Ebba nånstans.
Är du avundsjuk på hennes liv?
- Nej, snarare borde hon vara avundsjuk på alla oss kvinnor som lever normala svennebananliv mitt i verkligheten med många fina barn vi kramar på nätterna.

"Andra kvinnor lite bättre"

Är Ebba sämre för att hon inte har barn?
- Nej, men alla kvinnor som har en massa barn och som sköter hem, hus, hem- arbete, en massa barn OCH jobbar är faktiskt lite bättre än de som inte har några barn och som kan sitta på kafé och slösa bort sin tid.
Linda Skugge skulle hellre se Katerina Janouch som ambassadör för 2,6-miljoners-klubben.
Varför?
- Fem barn och karriär-kvinna och sjukt snygg och sexig. Hon lever ett normalt liv mitt i verkligheten, säger Skugge.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag