Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blodig söndag i det syriska inbördeskriget

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Reuters.

Det blev en blodig söndag i inbördeskriget i Syrien.

Regimens bombräd dödade minst 32 personer i rebellkontrollerade området i Aleppo, skriver AP

Sedan mitten av december har den syriska regimen, med diktatorn Bashar al-Assad i spetsen, attackerat Aleppo från luften och dödat totalt 200 personer samtidigt som bostadshus har förstörts.

Bombräderna sker bara en månad innan det planerade fredssamtalet i Schweiz och kan vara ett sätt för al-Assad att försvaga rebellerna innan de möts vid förhandlingsbordet, enligt AP.

På söndagen dödades minst 32 personerna i bombräderna, skriver AP. Siffran kommer från en aktivistgrupp i Aleppo. Den Storbritannienbaserade organisationen Syrian Observatory for Human Rights uppskattar å sin sida dödstalet under söndagen till 47.

– Läkarna säger att de bär bort folk i småbitar, de är inte säkra på hur många det är, säger Hassoun Abu Faisal, en aktivist i Aleppo, till AP.

Släpper bomber från helikoptrar

Enligt aktivister attackerade regimen från helikoptrar och släppte ner så kallade tunnbomber, tunnor fyllda med sprängmedel och bränsle som kan leda till massiv förödelse.

Människorättsaktivister varnar för att bomberna riskerar att skada bostadshus och döda oskyldiga trots att regimen siktar på rebeller.

Inbördeskriget i Syrien är nu inne på sitt tredje år och över 120 000 människor har dött, enligt aktivister, samtidigt som miljontals syrier är på flykt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.