Så här ser föreställningen ut – bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Mats Bäcker/Pressbild/FolkoperanSå här ser föreställningen ut – bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Mats Bäcker/Pressbild/Folkoperan
Så här ser föreställningen ut – bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Mats Bäcker/Pressbild/Folkoperan
Det blir nu en ny premiär av föreställningen på torsdagen. Foto: Mats Bäcker/Pressbild/FolkoperanDet blir nu en ny premiär av föreställningen på torsdagen. Foto: Mats Bäcker/Pressbild/Folkoperan
Det blir nu en ny premiär av föreställningen på torsdagen.  Foto: Mats Bäcker/Pressbild/Folkoperan
I kväll hade "Carmen Moves" premiär på Folkoperan. Foto: Mats Bäcker/Pressbild/FolkoperanI kväll hade "Carmen Moves" premiär på Folkoperan. Foto: Mats Bäcker/Pressbild/Folkoperan
I kväll hade "Carmen Moves" premiär på Folkoperan.  Foto: Mats Bäcker/Pressbild/Folkoperan

Blodig avslutning på Folkoperan i kväll

Publicerad

Premiären av "Carmen Moves" på Folkoperan slutade blodigt. Men det var inte en del av själva dramat.

Två av de manliga dansarna krockade på scen – så illa att en av dem bröt näsan.

– Han var så taggad och vill verkligen fortsätta. Men han hade så ont, så det gick inte, säger Elenor Wolgers, kommunikationschef.

På onsdagen var det premiär för "Carmen Moves – en opera i ständig rörelse" på Folkoperan i Stockholm.

Föreställningen är George Bizets klassiska opera med tre manliga och två kvinnliga dansare.

Under onsdagens premiär slutade dramat ovanligt dramatiskt – just när det hade börjat.

– Det var i inledningsscenen som två av de manliga dansarna fanns på scen. Och så krockade de – näsa mot näsa – i full fart. De ene av dem bröt näsan. De försökte fortsätta, men det gick inte. Han hade så ont och blödde också, säger Elenor Wolgers, kommunikationschef.

"Osäker på om det tillhörde"

Föreställningen pausade en stund medan teaterns ledning diskuterade vad som skulle göras.

– Först var jag osäker på om det tillhörde föreställningen. Under tiden som vi väntade bjöds vi på vin ute i foajén. Då blev stämningen nästan uppsluppen, säger Gunilla Brodrej, kulturskribent på Expressen som såg föreställningen.

Även riksdagsledamoten Lars Ohly satt i publiken, skriver han på Twitter:

 

 

 

 

Efter att vd Pia Kronqvist meddelat från scen att det skett en olycka anmälde sig en läkare frivilligt ur publiken.

– Det var en öron näsa hals-specialist, märkligt nog. Hon knäckte näsan rätt. Men dansaren hade fortfarande så ont att han inte kunde genomföra föreställningen, och hans roll är så viktig att vi beslöt att bryta, säger Elenor Wolgers, kommunikationschef.

Ny premiär på torsdagen

Läkaren ordnade smärtstillande och en återbesökstid på sjukhus på torsdagsmorgonen åt den skadade dansaren.

Samtidigt beslöt ledningen att bjuda på ett kort musiknummer, men därefter var onsdagens premiär över.

– Vi räknar med att vi ska kunna köra i morgon kväll, säger Elenor Wolgers.

De som hade biljett till onsdagens föreställning får gå gratis på torsdagens nypremiär. De kan också välja att få pengarna tillbaka.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag