Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blixten slog ner i sängen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
MIRAKELRÄDDAD. Sophie låg och sov när åskan slog ner i familjens hus. Jag minns bara att jag somnade och sedan var jag utanför huset, säger Sophie.

LONDON. Sophie Wiltshire, 15, var bara centimeter från att träffas av blixten i sin säng.

- Jag minns bara att jag somnade och sedan var jag utanför huset, säger Sophie.

Sophie sov när blixten gick genom taket och träffade sängens metallställning. - 15 åringen hade otrolig tur, säger en talesman för brandkåren i brittiska tidningar. - Hon låg på madrassen utan att röra metallställningen. Hade hon rört ställningen hade det kunna bli mycket allvarligt.

Minns ingenting

 Taket kollapsade i Sophies rum. Hon minns inget av hur storasyster Kim räddade henne. - Min syster Kim skrek. Hon hade slitit upp min dörr och fått ut mig. Sophie fick en chock när hon återvände till sitt rum och fick se att blixten bara var några centimeter från att träffa henne. - Det är ett stort svart märke på väggen där blixten slog ned. Jag hade sådan tur. Nu känns det konstigt. Blixten slog ned tidigt i söndags morse i familjen Wiltshires hus i Elberton. Värst skada orsakade blixten i lillasyster Ginas rum på övervåningen. - Det sa pang, sedan kom murbruket mot mig, säger Gina, 14. - Jag trodde att jag hade ramlat genom innertaket.

"Viktigast att alla lever"

 Clive Wiltshire, 51, hustrun Judie, 48, barnen Sophie, Gina, Kim, 21, och Tom, 22 var alla hemma när blixten träffade huset. Nu bor de tillfälligt hos vänner. Skadegörelsen är för stor för att de ska kunna bo kvar. - Det har inte varit en bra start på det nya året, men det viktigaste är att alla lever, säger Judie Wiltshire.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.