"Blir inte igenkänd som i Sverige"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Charles Guerin

Prinsessan Madeleines tillvaro i New York gör att hon kan leva ett mer anonymt liv. 

I en intervju med DN Världen berättar hon om arbetet i hjälporganisationen som hennes mamma Drottning Silvia grundade. 

- Här är jag Madeleine Bernadotte, projekthandläggare på World Childhood Foundation, säger Madeleine. 

Prinsessan Madeleine tillbringar sedan en tid tillbaka mycket av sin tid i New York, USA, där hon arbetar med hjälporganisationen Childhood som grundades av Drottning Silvia. I New York är Madeleine långt ifrån lika igenkänd som hemma i Sverige. 

- För mig är största skillnaden min anonymitet, att jag inte blir igenkänd på samma sätt som i Sverige. Här är jag Madeleine Bernadotte, projekthandläggare på World Childhood Foundation, säger Madeleine till DN Världen. 

"Strukturerad person"

Hon berättar om ett omväxlande arbete vid kontoret i New York där arbetsuppgifterna består av alltifrån att läsa rapporter, skriva projektsammanfattningar och avtal till att göra projektbesök och gå på möten med potentiella företag och samarbetspartners.

- Jag är en ganska strukturerad person och det hjälper mig när jag ska hålla reda på detaljer i projektarbetet, säger Madeleine till DN Världen. 

Några långluncher när hon arbetar är det inte tal om. 

- I USA har man inte den trevliga rutinen med en timmes lunch utan man äter sin lunch framför datorn så det blir "take away" för min del, säger Madeleine till DN Världen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.