Estelle har fått en lillebror. Enligt spelbolaget Betsson är Bertil det troligaste namnet. Foto: Sven LindwallEstelle har fått en lillebror. Enligt spelbolaget Betsson är Bertil det troligaste namnet. Foto: Sven Lindwall
Estelle har fått en lillebror. Enligt spelbolaget Betsson är Bertil det troligaste namnet. Foto: Sven Lindwall
Oddsen på att den nya medlemmen av kungafamiljen får heta Zlatan är desto högre. Foto: Sven LindwallOddsen på att den nya medlemmen av kungafamiljen får heta Zlatan är desto högre. Foto: Sven Lindwall
Oddsen på att den nya medlemmen av kungafamiljen får heta Zlatan är desto högre. Foto: Sven Lindwall
Victoria, Daniel och Estelle har fått en ny familjemedlem. Foto: Kate Gabor/KungahusetVictoria, Daniel och Estelle har fått en ny familjemedlem. Foto: Kate Gabor/Kungahuset
Victoria, Daniel och Estelle har fått en ny familjemedlem. Foto: Kate Gabor/Kungahuset

Blir det en Bertil? Här är troligaste namnen

Publicerad

Nu under förmiddagen kommer det presenteras vad prinsen ska heta.

Ska man tro oddsen så blir det en liten prins Bertil efter kungens farbror.

Men högoddsaren är att han döps efter en annan "kung": Zlatan.

Nu har kronprinsessan Victoria och hennes prins Daniel fått en son. I dag kommer prinsens namn att presenteras vid en konselj, men redan nu gissas det friskt kring vilket det kungliga namnet ska komma att bli.

Spelföretaget Betsson har tagit vara på detta och har anordnat ett spel där man kan satsa på vilket namn man tror kommer att väljas. Utifrån vad som ses mest sannolikt har de sedan tagit fram olika odds för olika namn.

Bertil är favoriten

Där är det tydligt att storfavoriten är att prinsen blir en Bertil, döpt efter kungens farbror. Bertil har odds på 5,75 gånger pengarna. Därnäst kommer William, på 6,50 gånger pengarna.

Det finns också de som satsat på att kronprinsessan Victoria och prins Daniel väljer att döpa sin son efter en annan typ av kung. Nämligen fotbollskungen Zlatan. Skulle de välja hans namn får den som satsar 500 gånger pengarna. På samma höga odds finns också namnet Adolf.

Inte säkra pengar

Men de som satsat på de mer troliga namnen, såsom Bertil, ska inte vara helt säkra på att få sina pengar. Inför prinsessan Estelles födelse var det få som gissade på det namnvalet. Kanske blir det en storskräll även denna gång. Enligt traditionen ska namnet som väljs finnas i släkten. Det ska också ha en kunglig anknytning.

Under konseljen, 11:15, kommer det också att presenteras vilket hertigdöme som prinsen kommer att få. Storasyster prinsessan Estelle är hertiginna av Östergötland, pappa prins Daniel och mamma kronprinsessan Victoria är hertig och hertiginna av Västergötland. Den nyfödda prinsens morfar kung Carl Gustaf var hertig av Jämtland innan han blev kung.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag