Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Blev ordentligt paff av Lööfs och Kristerssons debattartikel”

Expressens politikredaktion gör podden Politikrummet. Från vänster: Filippa Rogvall, Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld. Nytt avsnitt varje tisdag.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Bör man övertolka Annie Lööfs och Ulf Kristerssons gemensamma utspel mot regeringen? 

Det är en av frågorna som diskuteras i veckans avsnitt av Expressens podd Politikrummet.

Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Filippa Rogvall möts upp i veckans avsnitt av Politikrummet, Expressens podd om svensk inrikespolitik.

Och på agendan står, bland annat, Rysslands pågående säkerhetspolitiska påverkan på den europeiska politiken. För den har förstås gett effekt även i Sverige och fått Centerledaren Annie Lööf och Moderatledaren Ulf Kristersson att skriva en debattartikel hos Svenska Dagbladet.

- De säger att Magdalena Andersson behöver söka brett samarbete i säkerhetspolitiska frågorna, stärka totalförsvaret och analysera hur illa rustade vi är om ryssen kommer, förklarar Filippa i avsnittet.

Åsikter som egentligen alla oppositionspartier delar.

- Därför blev jag ordentligt paff när jag såg att bara dessa två personer skrivit under den här artikeln, konstaterar Helena.

Så hur mycket kan man övertolka att Annie Lööf och Ulf Kristersson formulerar gemensam kritik mot den sittande regeringen? Är en konsekvens av det ryska vapenskramlet att forna politikvänner faktiskt hittar tillbaka till varandra?

Hör diskussion i avsnittet som heter ”Blir det Putin som återförenar alliansen?”. Politikrummet finns överallt där poddar publiceras, bland annat hos Podplay eller hos Spotify.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.