Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blev kära i kollegan – nu lever alla tre ihop

Erik, Linda och Hampus lever tillsammans med fem barn i ett hus i Strömsund.Foto: Privat

Fyrabarnsföräldrarna Erik och Linda Fridland hade levt tillsammans i nästan femton år när de för två år sedan började umgås med nya kollegan Hampus Engström – och alla blev kära.

I dag bor de tre tillsammans i ett hus i Strömsund i Jämtland och uppfostrar fem barn tillsammans – lyckliga trots de hinder de stöter på i samhället.

– Från början tyckte folk saker hit och dit, men överlag har folk varit väldigt öppna och tyckt att "Ja men kör er grej ni", säger Linda Fridland, 34, till Expressen.se om relationen.

"Vi är en familj bestående av åtta personer. Mamma, pappa, pappa och fem barn. Vi lever i ett förhållande på tre vuxna där vi alla tre älskar varandra".

Ja så beskriver familjen Fridland/Engström sin familj i sin bloggoch kväll 21.00 medverkar de i "Jenny Strömstedt" i TV4 för att berätta om hur det hela startade för dryga två år sedan. Då i form av att hon och maken Erik Fridland, 35, fick en ny kollega på arbetsplatsen som de direkt tyckte verkade trevlig.

– Jag och Erik var redan gifta, när vi träffade Hampus som också var upptagen då. Från början umgicks vi bara som kompisar, han var hos oss med sitt barn när hans tjej jobbade ungefär. Något mer var det egentligen inte, säger Linda Fridland, 34, till Expressen.se.

"Ingen visste hur man fick känna"

Hon säger att känslorna som sedan ändå så sakta började dyka upp var svåra att tolka – precis som tankarna kring hur de alla tre tillsammans skulle hantera den oväntade situationen de plötsligt befann sig i.

– Ingen visste vad man kände eller hur man "fick" känna. Det är ju så man tänker, att det går ju inte att leva tre personer tillsammans. Man tänkte ju mycket på hur det skulle bli, och vad alla tyckte och tänkte och ville. Frågan var ju om det skulle bli något mer, eller om det här bara var en kul grej. Men mer blev det, säger hon.

Hampus separerade från sin dåvarande flickvän, och kort därpå bodde Erik, Linda och Hampus under samma tak i Strömsund i Jämtland.

"Tyvärr hamnar många i sängen"

I dag lever de ett lugnt familjeliv tillsammans – och har mestadels, men inte alltid, fått stöd från omgivningen.

– Det är nog mest den närmsta familjen som har haft lite svårt att acceptera, tyckt att det varit lite konstigt, och att de själva på något sätt ska bli ifrågasatta för vårt val. Men vi har ju varit öppna med et här nästan enda från början, och svarar ju gärna på frågor. Det är det ju ingen annan som ska behöva göra åt oss, säger Linda Fridland.

Vad är det för slags frågor ni brukar få?

– Tyvärr hamnar många i sängen det första de gör när de frågar saker. För det första är ju det inget de har med att göra, och för det andra så frågar ju inte jag grannen vad de gör i sängen. De går liksom för långt i tanken oftast. Sen frågar många hur barnen mår, men de mår ju inte sämre för att vi lever tre. De har bara tre som bryr sig om dem och älskar dem, i stället för två.


Fotnot:
I kvällens "Jenny Strömstedt", som sänds i TV4 klockan 21.00, berättar de mer om de problem de stöter på i vardagen – om allt från föräldraskap till kvartssamtal. Efter sändningen läggs programmet upp på TV4 Play, för den som vill se Jenny Strömstedt-intervjun i efterhand.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.