Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blasey Ford kräver intervju med FBI: ”Har nya bevis”

Blasey Ford vittnade mot Kavanaugh i senaten. Foto: POOL/ABACA / POOL/ABACA STELLA PICTURES

FBI fick bara en vecka på sig att utreda anklagelserna mot Brett Kavanaugh. Nu väntas den vara klar redan onsdag.

Samtidigt kräver huvudvittnet Christine Blasey Ford att bli intervjuad och få presentera nya bevis, rapporterar Policito. 

Sent på tisdagen beslutade FBI att utöka utredningen och förhöra fler än de fyra personer som Vita huset gav dem i uppdrag att göra, skriver CNN.

I slutet av förra veckan stod det klart att FBI skulle få utreda anklagelserna om sexuella övergrepp som riktats mot Donald Trumps domarkandidat Brett Kavanaugh. Detta skulle ske inom en vecka, för att den skulle vara klar i tid till senatens omröstning för att släppa fram Kavanaugh till Högsta domstolen.

Den korta tidsramen har kritiserats, men nu uppger Politico att FBI väntas vara klara redan på onsdagen. Samtidigt har huvudvittnet Christine Blasey Fords advokater försökt nå den federala polisen med nytt material, enligt sajten.

Blasey Ford vill presentera nya bevis

”Vi har en rad mejl och brev i vilka vi har identifierat vittnen och bevis som vi skulle vilja lämna över för att bidra till FBI:s utredning”, skriver advokaterna i brevet som de tagit del av.

Blasey Ford anklagar Kavanaugh för ett våldtäktsförsök på en fest under 1980-talet, under de bådas gymnasietid.

Hon har fått ge sin version om händelsen i senaten men kräver nu att intervjuas även av FBI, skriver Politico.

När utredningen nu närmar sig sitt slut råder också en diskussion om huruvida resultatet ska göras offentligt eller inte. Vissa senatorer tycker att bara senaten ska få tillgång till materialet, medan andra menar att dokumenten oavsett kommer att läcka ut till pressen, rapporterar sajten.

Advokater: FBI förhör inte vittnen

Sent på tisdagen av advokater som representerar två av kvinnorna som anklagar Kavanaugh att FBI varken förhör vittnen eller följer ledtrådar som stöder deras klienters berättelser, rapporterar AFP. Advokaterna ifrågasätter också FBI:s beslut att inte förhöra Kavanaugh.

Advokaterna som representerar Deborah Ramirez skriver bland annat att hon gett FBI en lista på 20 vittnen som kan stödja hennes anklagelser, men att man inte känner till att FBI skulle ha kontaktat någon av dem.

Samtidigt meddelade FBI att man utökar utredningen och nu ska förhöra fler än de fyra personer som ingick i uppdraget från Vita huset. Källor till CNN säger att FBI fokuserar på Kavanaughs vänner under gymnasietiden som finns med på en lista över deltagare på en fest den 1 juli 1982 i hans kalender.