Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blankt bord avslöjar patriarkens dyrgrip

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
På bordet syns skuggan av klockan som har photoshopats bort.

Det blankpolerade bordet avslöjade den rysk-ortodoxa kyrkans patriark Kirills dyra klocka - värd hissnande 212 000 kronor.

Nu beklagar den rysk-ortodoxa kyrkan den manipulerade bilden, skriver BBC.

På kyrkans hemsida fanns en bild på patriark Kirill från 2009 när han träffade Rysslands justitieminister Alexander Konovalov.

Men bilden överensstämmer inte med verkligheten. Vid mötet bar Kirill en Breguet-klocka värd cirka 212 000 kronor, något som den rysk-ortodoxa kyrkan inte ansåg särskilt passande – så man tog fram Photoshop.

Men trots att den exklusiva klockan redigerats bort från patriarkens handled så avslöjades den av uppmärksamma bloggare, då uret avspeglades i det blankpolerade bordet.

Patriarken säger nu att bildmanipuleringen kommer att utredas och "de skyldiga kommer att straffas", skriver BBC.

Efter en hetsig debatt i bloggsfären valde kyrkan att helt ta bort bilden från hemsidan.

Kirill sa i förra veckan när han intervjuades av den ryska reportern Vladimir Solovyov att dyra klockor inte är en del av hans officiella klädsel, men medgav dock att han äger en Breguet-klocka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.