Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björling får bakläxa av Reinfeldt om snuskrig

Fredrik Reinfeldt.Foto: John Thys

Handelsministern Ewa Björling, M, hotade tidigare i veckan med "krig" för att Sverige ska få sälja snus inom EU.

Nu får hon bakläxa av sin egen chef - statsministern Fredrik Reinfedlt.

– Vi ska i en vecka när EU fått fredspriset inte uttrycka oss i krigsreferenser, tycker jag, sa Reinfeldt när han anlände till EU-ledarnas toppmöte i Bryssel på torsdagen, till TT.

Efter ett möte med nye hälsokommissionär Tonio Borg i Bryssel på måndagen tog Ewa Björling till hårda ord om de EU-planer för snuset som snart ska läggas fram.

– Beroende på vad som står i det här nya förslaget från kommissionen till tobaksdirektiv då är det fullskaligt krig som gäller, sa Björling.

"Blir kvar i Sverige"

Men uttalandet har inte väckt några glada miner hos Fredrik Reinfeldt. Tvärtom. Nu får Björling bannor av statsministern.

– Vi ska i en vecka när EU fått fredspriset inte uttrycka oss i krigsreferenser, tycker jag, sa Reinfeldt när han anlände till EU-ledarnas toppmöte i Bryssel på torsdagen, till TT.

Reinfeldt ville dock inte rakt ut säga att han tagit Björling i örat.

– Förhandlingar fortsätter och jag tycker att vi mer ska kalla det förhandlingar. Snuset blir kvar i Sverige. Nu är frågan om också andra i Europa ska få möjlighet att köpa och det är en fråga vi gärna diskuterar, sa Reinfeldt.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.