Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Björling får bakläxa av Reinfeldt om snuskrig

Fredrik Reinfeldt. Foto: John Thys

Handelsministern Ewa Björling, M, hotade tidigare i veckan med "krig" för att Sverige ska få sälja snus inom EU.

Nu får hon bakläxa av sin egen chef - statsministern Fredrik Reinfedlt.

– Vi ska i en vecka när EU fått fredspriset inte uttrycka oss i krigsreferenser, tycker jag, sa Reinfeldt när han anlände till EU-ledarnas toppmöte i Bryssel på torsdagen, till TT.

Efter ett möte med nye hälsokommissionär Tonio Borg i Bryssel på måndagen tog Ewa Björling till hårda ord om de EU-planer för snuset som snart ska läggas fram.

– Beroende på vad som står i det här nya förslaget från kommissionen till tobaksdirektiv då är det fullskaligt krig som gäller, sa Björling.

"Blir kvar i Sverige"

Men uttalandet har inte väckt några glada miner hos Fredrik Reinfeldt. Tvärtom. Nu får Björling bannor av statsministern.

– Vi ska i en vecka när EU fått fredspriset inte uttrycka oss i krigsreferenser, tycker jag, sa Reinfeldt när han anlände till EU-ledarnas toppmöte i Bryssel på torsdagen, till TT.

Reinfeldt ville dock inte rakt ut säga att han tagit Björling i örat.

– Förhandlingar fortsätter och jag tycker att vi mer ska kalla det förhandlingar. Snuset blir kvar i Sverige. Nu är frågan om också andra i Europa ska få möjlighet att köpa och det är en fråga vi gärna diskuterar, sa Reinfeldt.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!