Jan Björklund. Foto: Roger Vikström
Jan Björklund. Foto: Roger Vikström

Björklund vill locka hem Kamprad

Publicerad
Jan Björklund vill sänka flera skatter så att Ingvar Kamprad flyttar hem till Sverige igen.
På Folkpartiets riksmöte i Göteborg ställde han sig på IKEA-grundarens sida.
- Varför har vi i Sverige ett skattesystem som har tvingat ut Ingvar Kamprad ur landet?, sade han i ett tal till partiet.
Uppdrag Gransknings omdebatterade program om IKEA-grundaren Ingvar Kamprads pengar dök upp i Jan Björklunds tal på Folkpartiets riksmöte i Göteborg under lördagen. FP-ledaren tog tydligt ställning för Ingvar Kamprad, som han tycker har drivits ut ur landet av höga skatter.
– Varför har svenska politiker drivit ägandet och huvudkontoret för ett av våra mest framgångsrika företag ur Sverige?, frågade Jan Björklund från talarstolen.
Svaret är enligt Björklund höga skatter som Socialdemokraterna har infört.
– Socialdemokraterna gillar inte företagarna, åtminstone inte de som blir framgångsrika, sade han.
För att locka tillbaka Ingvar Kamprad till Sverige vill Jan Björklund och Folkpartiet sänka flera skatter.
– De svenska marginalskatterna måste sänkas och värnskatten måste avskaffas, sade FP-ledare på partiets riksmöte.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag