Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bjöd kollegorna på knarkkaka - fick villkorligt

Här tar polisen hand om haschkakan.
Han ville skämta till det genom att göra knarkkalas av avskedsfikat.
I dag kom domen mot kakmannen som bjöd sina kollegor på en cheesecake spetsad med cannabis.
Han dömdes till villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst.
Den 29-årige kakmannen stod åtalad för misshandel och narkotikabrott vid Stockholms tingsrätt. Åklagaren yrkade på minst sex månaders fängelse. I dag kom domen. Kakmannen fick villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst. Han ska även betala skadestånd till fem av de drabbade på en sammanlagd summa av 44 290 kronor. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle han fått tre månader.

13 till sjukhus

Hösten 2004 gjorde den då 27-årige mannen gjorde sin sista dag på jobbet på Bergianska trädgården i Stockholm. Som brukligt är skulle han bjuda på avskedsfika. Men det var ingen vanlig kaka hans 20 kollegor började tugga i sig under morgonfikat. 27-åringen hade nämligen spetsat en cheesecake med 10 gram cannabis. En efter en började folk falla ihop inför kakmannens ögon - som tillslut flydde från platsen i sin mammas Mercedes. Sammanlagt fick 13 personer föras till sjukhus.

"Jag trodde jag skulle dö"

En av de första som insjuknade var trädgårdsmästaren Åke Kestner, 49. - Han älskar kakor och tog snabbt till sig två bitar av den hembakade cheesecaken, sa hans fru Monique Kestner då till Expressen. Men strax efteråt blev han mycket yr och illamående och var tvungen att lägga sig ner. Hela kroppen skakade och han trodde att han fått en hjärtinfarkt. - Jag trodde att jag skulle dö, sa han till sin fru från sjukhuset.

Anmälde sig själv

Kakmannen gick sedan själv till polisen och anmälde saken. - Det var ett illa genomtänkt skämt, har han sagt. Vid en husrannsakan hemma hos honom hittades 400 gram cannabis.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!