Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bjereld: De ger olika bild av vad som hänt

Ulf Bjereld är S-märkt statsvetarprofessor vid Göteborgs universitet.

Han menar att Omar Mustafa ger en helt annan bild av vad som var orsaken till hans avhopp.

– Den är helt annorlunda än den Veronica Palm gav när det gäller den avgörande punkten, nämligen vilka motiv som låg bakom att han fick avgå.

Socialdemokraten och statsvetaren Ulf Bjereld anser att Omar Mustafas berättelse skiljer sig från Veronica Palms på flera punkter.

– Palm säger att hon fattat beslutet att uppmana honom att avgå själv och att partiledningen inte hade med det att göra. Omar Mustafa säger att hon betonade att hon var partiledningens representant i samtalet när han uppmanades att avgå, säger han till TT.

Också Omar Mustafas berättelse om hur till exempel skrivandet av brevet till Aftonbladet gått till är märklig om den är sann, säger Ulf Bjereld.

– Då blir det ju ett skådespel utåt som ger en falsk bild av hur processen gått till. Det bästa hade varit om Omar Mustafa själv skrivit brevet utan att det fanns några dolda författare till det. Om den bilden är sann så är det ett olämpligt agerande från olika parter.

"Helt annorlunda bild"

Han menar att Omar Mustafa ger en helt annan bild av vad som var orsaken till hans avhopp.

– Den är helt annorlunda än den Veronica Palm gav när det gäller den avgörande punkten, nämligen vilka motiv som låg bakom att han fick avgå. Hon har lyft fram att han inte var trovärdig i att han inte skulle återupprepa sina inbjudningar. Han själv säger att där fanns det inget tvivel från Palms sida utan i stället ansåg man att det blivit för mycket.