Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bittra fejden i IT-bolaget sliter isär ägarfamiljen

”Jag är uppvuxen med det här företaget sedan jag var sex år gammal, jag har levt i det genom alla semestrar, alla sommarjobb, utbildat mig, egentligen bara siktat framåt mot detta”, säger Johan Hogsved.
Foto: Linnea Lundström

Premium: – David mot Goliat.

Så beskriver Johan Hogsved känslan när han för första gången ger sin bild av den bittra striden med honom och brodern Markus Hogsved på ena sidan, och pappan Bert-Inge Hogsved på den andra. 

Till slut möttes de i rätten, efter att sönerna yrkat om omedelbar likvidation för den familjeägda IT-succén Hogia AB.

Här är den decennielånga familjefejden, som nådde sitt crescendo i ett unikt rättsfall kantat av starka känslor och hårda ord. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Läkaren: 13 sätt att minska midjemåttet

Premium: Så blir du enklast av med det farliga bukfettet

Kvinnornas kyla efter mordet på Tove, 21

Premium: Planeringen • Inköpen • Lögnerna till anhöriga

Kriget i Ukraina 22 mars

Premium: Putins kärnvapen kan förstöra London • Ukrainska soldater utbildas i USA