Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bitar lossnade från flygplan – bilrutor krossades

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Bitar av ett Norwegian-flygplan lossnade under en flygning från Italien på lördagen, rapporterar italienska La Repubblica. 

Flera bilrutor krossades och hustak träffades men ingen person kom till skada.  

– Vi var jätterädda, de där bitarna kunde ha dödat någon, berättar vittnet Davide Gandini för tidningen.

Flygplanet, en Boeing 787 med 298 passagerare ombord, var på väg till Los Angeles. 

Strax efter avgången från Rom-Fiumicinos flygplats utanför huvudstaden Rom uppmärksammade piloterna ett motorproblem och valde att omedelbart avbryta resan. 

Under nödlandningen började bitar lossna från det norska flygplanet. De upp till fem centimeter stora bitarna föll mot marken och träffade tak och bilar, men ingen person ska ha kommit till skada.  

”Kunde ha dödat någon”

Enligt en första bedömningen från polis och räddningspersonal har flera bilar fått sina fönster krossade och andra mindre skador. 

Davide Gandini var på väg till ett gym i staden Fiumicino med sin vän när han såg hur bitarna började falla från himlen. 

– Vi sökte instinktivt skydd. Jag förstod omedelbart vad det var för att jag arbetade tidigare på flygplatsen, berättar han för La Repubblica. 

– Vi var jätterädda, de där bitarna kunde ha dödat någon.

Planet undersöks av tekniker

Utöver de förlorade flyplansbitarna kunde nödlandningen genomföras utan problem och planet möttes av akutfordon och brandkår som redan stod utplacerade på landningsbanan.

Planet undersöks av tekniker och den italienska civila luftfartsmyndigheten har inlett en utredning av händelsen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.