Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bisarra bilden får nätet att undra: Är Joe Biden en jätte?

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Bilden har delats friskt och drivits med på sociala medier.
Foto: ADAM SCHULTZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Är Joe och Jill Biden jättar? Bor expresidenten Jimmy Carter och hans hustru Rosalynn Carter i ett dockhus?

Vem krympte paret Carter?

Frågorna var många efter att bilden från presidentparets besök hos sina företrädare släpptes.

Det var ett besök av den äldsta sittande presidenten någonsin hos den äldsta ex-presidenten någonsin. Joe Biden, 78, och Jimmy Carter, 96, har en lång historia tillsammans, sedan den nuvarande presidenten gav Carter sitt stöd i valkampanjen 1976.

Men det är inte det som har fått mest uppmärksamhet efter Joe och Jill Bidens besök hos Jimmy och Rosalynn Carter i lilla Plains, Georgia. I stället är det bilden på de båda presidentparen, som publicerades på Twitter av the Carter Center på måndagen, som alla talar om.

Varför? Vid en närmare titt är det uppenbart. 

Joe och Jill Biden ser ut som jättar

Joe och Jill Biden ser ut som jättar bredvid sina företrädare och hela omgivningen i huset. Responsen har haft både en seriös och – oftare – skämtsam underton.

”Vi röstade på Biden eftersom han är en anständig människa med sund politik, men även för att han och Jill är jättar som kommer att krossa dig om du gör dem arga”, skriver en användare.

Andra användare refererar till Gandalfs besök hos Frodo i ”Sagan om Ringen”, till ”Gullivers resor” eller till ”Älskling, jag krympte barnen”.

Jimmy Carter är visserligen en av de kortare presidenterna USA har haft, men varken det eller bildmanipulation är förklaringen till den märkliga bilden.

Frilansfotografen Marlena Sloss förklarar för Washington Post att bilden sannolikt är tagen med en stark blixt och vidvinkelobjektiv. Det ger den optiska illusionen att presidenten knäböjer sida vid sida med Rosalynn Carter, fast han i själva verket befinner sig en bit framför henne.  

https://twitter.com/CarterCenter/status/1389400596004970501

Här ramlar Joe Biden – tre gånger

USA:s president ses snubbla flera gånger på väg in i Air Force One.

Se mer:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.