Birgitta Ohlssons make lämnar politiken

Publicerad
Uppdaterad
Reaktionerna på uppgörelsen om FRA-lagen är inte enbart positiva inom alliansen.
Mark Klamberg, FRA-kritiska riksdagsledamoten Birgitta Ohlssons (fp) make, lämnar alla sina politiska uppdrag enligt Politikerbloggen.
- Av det som har framkommit kring FRA-frågan så är jag inte nöjd. Har sagt upp alla mina uppdrag i folkpartiet, skriver Mark Klamberg i sin blogg.
Birgitta Ohlsson (fp) blev känd för den stora allmänheten när hon trotsade partipiskan och avstod att rösta i FRA-frågan.
Nu protesterar hennes make, Mark Klamberg, mot alliansens nya uppgörelse i FRA-frågan. Mark Klamberg, bland annat ordförande för folkpartiet Östermalm och under åren 1999-2002 vice ordförand i Liberala Ungdomsförbundet, lämnar alla sina politiska uppdrag erfar Politikerbloggen.

"Inte nöjd"

Själv har Mark Klamberg skrivit ett kort inlägg på sin blogg där han deklarerar att han slutar med politiken, uppenbarligen i protest mot alliansens FRA-överenskommelse:
"Av det som framkommit kring FRA-frågan så är jag inte nöjd. Har sagt upp alla mina uppdrag i folkpartiet. man måste välja vad man gör med sin dyrbara fritid. har inget att tillägga. Godnatt.".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag