Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Birgitta Ohlsson sågar M-förslaget om tiggeri

Liberalernas partiledarkandidat Birgitta Ohlsson gästar onsdagens "Bara Politik" i Expressen TV. Foto: YLWA YNGVESSON

Liberalernas Birgitta Ohlsson sågar Moderaternas förslag om ett tiggeriförbud. 

– Nya Moderaterna är åter de konservativa gamla Moderaterna, säger hon inför sin medverkan i kvällens direktsändning av "Bara Politik" i Expressen TV. 

Under tisdagen presenterade Moderaterna sitt nya kriminalpolitiska program som bland annat innehåller ett nationellt förbud mot tiggeri. 

Så sent som förra veckan beslutade kommunstyrelsen i skånska Vellinge att införa ett lokalt tiggeriförbud – och där ställde sig även Liberalerna bakom beslutet som ska klubbas igenom på kommunfullmäktiges septembersammanträde. 

Men Liberalernas partiledarkandidat Birgitta Ohlsson totalsågar förslaget om ett nationellt förbud. 

Som EU-minister drev hon själv i stället en hård linje mot de EU-länder som behandlar sina medborgare illa. 

Birgitta Ohlsson: "Inför sanktioner"

– Stryp EU-fonder och inför sanktioner mot EU-länder som öppet diskriminerar sina medborgare, säger Birgitta Ohlsson inför sin medverkan i Expressens politikprogram "Bara Politik" som sänds på onsdagskvällen. 

– Trist att Socialdemokraterna inte fortsatte driva denna tuffa linje mot den rumänska regeringen och olyckligt att Moderaterna inte fortsätter alliansens politik.  

Birgitta Ohlsson vill förändra Liberalerna på flera sätt – om hon väljs till partiledare på partiets landsmöte i november. 

– Tyngdpunkten ideologiskt, tonfallet retoriskt och trovärdigheten liberalt behöver bli annorlunda när vi har gått bakåt under tio år i opinionen, säger hon. 

När Birgitta Ohlsson i kväll gästar "Bara Politik" får hon också frågor om vad som krävs för att hon ska sätta sig i en regering med Stefan Löfven som statsminister.

Programmet sänds direkt i Expressen TV klockan 19.00.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.