Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Birgitta Ohlsson: Säg upp Saudi-avtalet

Foto: Anna Bergkvist

Folkpartiets utrikestalesperson Birgitta Ohlsson vill skrota vapenavtalet med Saudiarabien.

Ohlsson kallar avtalet ett "feministiskt lackmustest" för regeringen – då Saudiarabien straffar våldtagna kvinnor och förvägrar kvinnor att köra bil.

"Med detta land ska Sverige inte samarbeta militärt", skriver hon i en debattartikel i Dagens industri.

Folkpartiets föräldralediga utrikestalesperson Birgitta Ohlsson vill att Sverige skrotar det militära samarbetet med Saudiarabien.

I en debattartikel i Dagens Industri skriver hon att Sverige och utrikesminister Margot Wallström redan i vår bör ta flera skarpa feministiska beslut, varav ett är att bryta samarbetet med "landet där kvinnoförtrycket är som djupast och bloggare torteras med piskrapp för att de uppmärksammat samma kvinnohat".

Ohlsson påpekar också att det i riksdagen finns en majoritet som vill ha demokratikriterium i den svenska vapenexporten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.