Foto: Janerik Henriksson
 Foto: Janerik Henriksson

Birgitta Ohlsson ny EU-minister

Publicerad
Uppdaterad
Folkpartisten Birgitta Ohlsson är regeringens nya EU-minister.
Det presenterade statsminister Fredrik Reinfeldt och utbildningsminister Jan Björklund på en presskonferens i Rosenbad klockan 11.00 på tisdagen.
Fredrik Reinfeldt inledde presskonferensen med att berätta att Birgitta Ohlsson är ny EU-minister efter Cecilia Malmström. Ohlsson ska fortsätta förankra EU i Sverige.
Jan Björklund tog sedan vid och sa att han är glad över att Birgitta Ohlsson är ny EU-minister, och att han är övertygad om att hon kommer att vara en skicklig och god representant för Sverige i EU.

Oense i FRA-frågan

Björklund valde att inte sticka under stol med att han och Birgitta Ohlsson har varit oense i den omdebatterade FRA-frågan. Han erkände att det alltid är jobbigt när riksdagsledamöter inom det egna partiet öppet kritiserar den linje som partiet enats om. Men poängterade att det är ett tecken på ett modernt ledarskap med öppna diskussioner av det slaget och att FRA-frågan till slut hade fått en mycket bra lösning.
Birgitta Ohlsson tog därefter till orda och sa att hon såg fram emot sin nya post.
På frågan om hennes graviditet har ansetts som ett problem sa Ohlsson att hon är glad över att varken Fredrik Reinfeldt eller Jan Björklund sett hennes graviditet som ett hinder.
Hon förklarar att hon är väldigt lycklig över att vara gravid, men att hon inser att det kommer att bli tufft att kombinera ministerjobb med att vara småbarnförälder.
- Det kommer vara väldigt ansträngande. Men jag har en familj som kan ställa upp. Jag brukar säga det;  jag har en modern man, ingen dinosaurie. Och jag är glad över att vi har en modern regering.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag