Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Birgitta Ohlsson har fått cancer – berättar själv

Berättar i ett inlägg på Facebook
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Den tidigare toppliberalen och ministern Birgitta Ohlsson har fått diagnosen bröstcancer med dottertumörer. 

Det berättar hon i ett inlägg på Facebook. 

”Jag pendlar mellan känslan av att detta bara är en otäck mardröm som någon kommer att väcka mig ur till att faktiskt se mig själv under tidig vår ha genomgått cellgifter, operation och strålning och kunna planera vår flytt till USA”, skriver Birgitta Ohlsson. 

Den tidigare toppolitikern Birgitta Ohlsson har drabbats av bröstcancer. 

”Inga fler flätor. I mitten av juli fick jag diagnosen bröstcancer med lymfkörtelmetastaser (dottertumörer). Jag pendlar mellan känslan av att detta bara är en otäck mardröm som någon kommer att väcka mig ur till att faktiskt se mig själv under tidig vår ha genomgått cellgifter, operation och strålning och kunna planera vår flytt till USA”, skriver Birgitta Ohlsson i ett Facebookinlägg från Karolinska universitetssjukhuset. 

Till inlägget publicerar hon en bild på sin avklippta fläta. 

Om svensk sjukvård: ”Empatiska”

I inlägget hyllar hon den svenska sjukvården. 

”Svensk sjukvård - alltifrån husläkare som larmade direkt till att jag redan startat en intensiv cellgiftsbehandling - har varit föredömligt resultatinriktade. Och empatiska. Det är viktigt”, skriver Birgitta Ohlsson. 

Hon lyfter även fram sina chefer och medarbetare på Natioonal Democratic Institute, NDI, som ett stöd i kampen mot sjukdomen och skriver att hon ska fortsätta arbeta utifrån förmåga. 

https://www.facebook.com/birgitta.ohlsson/posts/10159832301616654

Birgitta Ohlsson var under 16 år riksdagsledamot för Liberalerna och hade poster som EU-minister och demokratiminister i Fredrik Reinfeldts regering. 

Efter att i juni 2017 ha utmanat Jan Björklund om partiledarposten och förlorat striden valde hon att lämna politiken. 

Får stöd av familjen och närmaste vännerna

I kampen mot sjukdomen stöttas hon av sin innersta krets. 

”Och ni den lilla krets av familj, släkt och vänner som vetat, jag är så tacksam över att jag har er mitt i detta”, skriver Birgitta Ohlsson. 

Nyhetsuppdatering med Anton Gymark

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.