Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bindefelds festhashtagg kapas – med krigsbilder

Kändistätt när Micael Bindefeld fyller 60
Micael Bindefeld på plats på hotellet i Tel Aviv. Foto: Yuval Cohen Harounoff
Carola Häggkvist och Camilla Läckberg är två av de kändisar som lagt upp bilder under hashtaggen #micael60.

Micael Bindefeld har bjudit 142 personer – bland dem kända skådespelare, artister och politiker – till Israel för att fira sin 60-årsdag. 

På Instagram delar kändisarna med sig av festliga bilder från resan under hashtaggen #micael60. 

Men det är inte bara glada festbilder som dyker upp.

Några personer visar också bilder från den bittra israelisk-palestinska konflikten.

Festfixaren Michael Bindefeld fyller 60 år på fredag. För att fira har han bjudit med 142 vänner på en resa till Tel Aviv.

Delar av den svenska kändiseliten är på plats och tillsammans med bland andra Carola Häggkvist, Ebba Busch Thor, Camilla Läckberg, Sofia Wistam, Mona Sahlin och Orup ska Micael Bindefeld fira i hela fyra dagar. 

– Jag älskar Israel och vill visa upp det på mitt sätt för dem jag tycker om, säger Micael Bindefeld. 

Tel Aviv gillar att festa

Tel Aviv är en stad som gillar att festa. Där märker man inte mycket av den 100-åriga konflikten mellan israeler och palestinier. 

Men bara några mil från de fullsatta kaféerna och restaurangerna i närheten av svenskarnas hotell finns svår misär i det palestinska Gaza och det råder spänt läge på den ockuperade Västbanken.

Och Jerusalem, staden som både israeler och palestinier gör anspråk på, ligger bara en timmes bilfärd från Tel Aviv.

https://www.instagram.com/p/B2jmTZUn0UD/

Kändisbilder på Instagram

På Instagram delar kändisarna med sig av den lyxiga resan under hashtaggen #micael60. 

Programledaren Sofia Wistam har lagt upp en bild på sig själv utklädd till flygvärdinna. Artisten Lena Philipsson visar hur regissören Måns Herngren, också han utklädd till flygvärdinna, delar ut små lappar till passagerarna på flyget. 

Micael Bindefeld själv har bland annat lagt upp en film på när Lisa Nilsson, Lena Philipsson, Pernilla Wahlgren, Carola och Sarah Dawn Finer sjunger gospel i Heliga gravens kyrka i Jerusalem. 

Hashtaggen kapas

Men det är fler än kändisarna på plats som har börjat använda hashtaggen. Flera konton har lagt upp bilder som de vill ska belysa konflikten mellan Israel och Palestina. På några bilder syns barn i det krisdrabbade området. 

”Fria Palestina! Grattis på födelsedagen Micke! #micael60”, skriver en användare. 

”Micael Bindefeld chartrade ett flyg ner till Tel Aviv för en massa föredettingar och B-kändisar för att fira hans 60-årsdag. Detta fungerar som marknadsföring för turism till apartheidstaten Israel som dagligen begår övergrepp och krigsbrott mot palestinierna”, skriver en annan. 

Fredsprocessen avstannad

Fredsprocessen mellan israeler och palestinier är sedan länge avstannad. En rad knäckfrågor som terrorism, gränser, säkerhet, flyktingar och Jerusalems ställning fick fredssamtalen som startade med så mycket hopp i början av 1990-talet att spåra ur.

Den enda fredsplan man i dag talar om är Donald Trumps ”århundradets deal”. Den amerikanske presidenten har sagt att han ska lyckas där alla hans företrädare misslyckat och skapa fred i mellan israeler och palestinier.

Men hans aviserade fredsplan har skjutits upp gång på gång – och många undrar om den alls existerar.