Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilverkstad brinner i Vallentuna

En bilverkstad i Vallentuna med ett 30-tal bilar står i lågor.

En förundersökning om mordbrand har inletts.

– Det är en ordentlig brasa, strax efter klockan 01 gick rutorna i tre vädersträck i lokalen, säger Patrik Eriksson, befäl vid polisens regionledningscentral i Stockholm.

Larmet inkom klockan 00:50. En timme senare har polisen inte säkerställt att byggnaden var tom på människor när branden startade.

– Vi har inlett en förundersökning om mordbrand, men det är standard i sådana här ärenden, Patrik Eriksson, befäl vid polisens regionledningscentral i Stockholm.

Förutom polis har ambulans och brandkår från minst två stationer åkt till branden.

– Man har sagt att det är spridningsrisk till resten av byggnaden, säger Ericsson.

”Det brann ju rejält”

Vid fyratiden bedömdes branden vara under kontroll.

– Den är i princip släckt, det pyrde lite. Räddningstjänsten håller koll så det inte flammar upp igen. Vi har fortfarande en patrull på plats, säger Mikael Pettersson på Stockholmspolisen strax före klockan fem på söndagsmorgonen.

Samtliga bilar var brand- eller rökskadade.

– Det brann ju rejält. Halva byggnaden var eldhärjad och hela är rökskadad. Omfattande skador alltså. Vi håller avspärrat och tekniker kommer att undersöka det under morgondagen eller på måndag, säger Mikael Pettersson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.