Biltjuvar lämnade spår i nysnön – tre gripna

Publicerad

Den milda vintern tycks ha gjort landets tjuvar oförsiktiga – vilket straffar sig när snön nu faller.

I Västerås greps tre misstänkta biltjuvar på fredagsnatten, efter att polisen kunnat följa deras fotspår i snön.

– Det var väl inga raketforskare som hade gjort det här, säger Per Nellberg, vakthavande befäl på polisen i Västmanlands län.

De tre, en 50-årig kvinna, en 33-årig man och en 29-årig kvinna misstänks för inbrott i minst två bilar i centrala Västerås.

– I en av dem var kablarna blottade, så de har troligtvis försökt tjuvkoppla den, säger Per Nellberg.

Följde spåren i snön

Men det krävdes ingen större ansträngning för polisen att hitta de misstänkta tjuvarna. De behövde bara följa spåren i snön.

– Nyfallen snö är helt klart bra för oss precis när det händer saker, säger Per Nellberg.

Höll fast tjuven

Arbetarbladet skriver hur en man i Sätra fick tillbaka sin stulna moped genom att följa hjulspåren i snön på fredagskvällen.

De slutade några kvarter bort, och mannen kunde hålla kvar den 15-årige pojke som han misstänkte var tjuven.

Polis kom till platsen, pojken fördes till hans föräldrar och förhördes och är nu anmäld för stöld, skriver Arbetarbladet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag