Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Billy dog under semester i den populära turistorten

18-årige Billy Black åkte på semester till populära turistorten tillsammans med sina killkompisar.

Men resan fick ett dramatiskt slut när Billy inte vaknade upp något mer.

Billy Black, 18, from Edinburgh i Skottland, åkte förra veckan till semesterorten Benidorm i Spanien, tillsammans med sina killkompisar. 

Men semestern slutade inte som det var tänkt. Billy som led av diabetes typ 1, tros ha drabbats av en diabeteskoma och dog plötsligt under måndagen, skriver Daily Record

När en person med typ 1-diabetes har brist på insulin stannar sockret kvar i blodet och cellerna tar då i stället sin energi från fettet i kroppen, enligt Diabetesförbundet. När detta går för fort börjar kroppen att bilda syror vilket gör att blodet blir väldigt surt och i sin tur leder till förgiftning, eller ketoacidos, och man riskerar att hamna i diabeteskoma.

Billy Black var på semester med sina killkompisar när han hamnade i diabeteskoma Foto: Facebook

När beskedet nådde familjen och vännerna hemma i Skottland blev de förkrossade. 

Under tisdagen valde de att  startade upp en fond för Billy. Pengarna som samlades in skulle gå till att transportera hem hans kropp till Skottland från Spanien för att kunna hålla en begravning för honom. 

Redan efter några timmar nådde de sitt mål på 5 000 pund, vilket motsvarar cirka 64 000 svenska kronor.

”Tog inte hand om sin kropp”

”Den 8 oktober togs sorgligt nog våran älskade son, bror, farbror och brorson ifrån oss under en semester i Benidorm. Billy hade diabetes typ 1 och tog sorgligt nog inte hand om sin kropp som han borde gjort. 

Vi försöker nu få hem Billys kropp hem hit där han hör hemma, hos sin familj i Edinburgh. Vi önskar alla donationer ni har för att hjälpa oss att få hem honom”, skriver familjen på sidan som tillhör fonden.

Billys familj samlar in pengar för att få hem hans kropp till Skottland. Foto: Facebook

På Billys fondsida lämnades även mängder av kommentarer från vänner och familj som skrev om hur saknad han kommer att vara.

”Flyg högt Billy Black. Du kommer att vara saknad av så många. Jag har känt dig sedan du var liten och jag fick alltid ett hej, hur mår familjen från dig när vi sprang på varandra. Ytterligare en ung själ har tagits ifrån oss för tidigt men du kommer aldrig att glömmas bort. Vila i frid Billy Black”, skriver Holly Robertson, Billys barndomsvän.

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!