Billström svarade på frågan om sig själv

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Tobias Billström.
Foto: Gunnar Seijbold

Mikael Damberg, gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen, frågade statsministern om han har förtroende för migrationsministern Tobias Billström, M.

Men det var inte Fredrik Reinfeldt som svarade - utan Billström själv.

– Det är inget konstigt att man leder om frågor, säger Billströms pressassistent Bodil Sidén till Expressen.se.

Migrationsminister Tobias Billström köpte 30 000 aktier i gruvbolaget Northland Resources i samband med att statliga gruvjätten LKAB diskuterade en räddningsplan för det då konkurshotade bolaget, avslöjade TV4.

Eftersom informationen om räddningspaketet kom till regeringskansliet och var hemlig, menar TV4 Nyheterna att det kan handla om misstänkt insiderbrott – något som Billström förnekat. Han har också tidigare meddelat att han slutat handla med aktier.

Mikael Dammberg, S, har dock lämnat en skriftlig fråga till statsministern Fredrik Reinfeldt om han har förtroende för Tobias Billström.

Men när svaret i dag kom var det inte statsministern som svarade, utan Billström själv.

"Mikael Damberg har frågat statsministern om han har förtroende för mig.

Frågan har överlämnats till mig.

Jag har inte uppfattat mig ha någon annan information rörande Northland Resources än den som marknaden i övrigt har haft. För att öka avståndet och undvika framtida tvivel har jag sedan en tid tillbaka valt att använda mig av en utomstående förvaltare för mitt aktieinnehav", står det i det skriftliga svaret.

Damberg: "Otroligt!" 

Och reaktionen från Damberg lät inte vänta på sig. Så här skrev han på Twitter:

"Otroligt! Frågade Reinfeldt om han har förtroende för Billström. Fick svar av... @TobiasBillstrom".

– Det är inget konstigt att man leder om frågor, det händer och det tror jag att Mikael Damberg vet också. Det har gjorts i det här fallet och därför har Tobias Billström svarat, säger Billströms pressassist Bodil Sidén till Expressen.se.

Expressen.se har sökt Mikael Damberg utan framgång.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.