"Den svenska regeringen kommenterar inte Wikileaksdokumenten eftersom de handlar om tredjepartsuppgifter", säger Billström, när Rapport frågar om beskyllningarna ministern anklagats för.
"Den svenska regeringen kommenterar inte Wikileaksdokumenten eftersom de handlar om tredjepartsuppgifter", säger Billström, när Rapport frågar om beskyllningarna ministern anklagats för.

Billström gav samma svar - 17 gånger

Publicerad
Uppdaterad
- Den svenska regeringen kommenterar inte Wikileaksdokumenten eftersom de handlar om tredjepartsuppgifter.
Det sa migrationsminister Tobias Billström i en intervju med SVT på fredagen.
Inget anmärkningsvärt med det uttalandet.
Förutom att han sa samma sak sjutton gånger - på tre minuter.
Uttalandena om irakiska flyktingar från de båda ministrarna ska ha gjorts år 2007. Vid ett frukostmöte med bland andra den svenske ambassadören och USA:s ambassadör Ryan Crocker tog utrikesministern och migrationsministern enligt de hemligstämplade dokumenten upp den irakiska invandringen i Sverige, skriver Svenska Dagbladet.
Problemet var de irakier som Sverige inte ville bevilja uppehållstillstånd.
- Utan ett regelverk för att skicka tillbaka tillståndslösa skulle invandringsproblemet skena okontrollerat i ett land med nio miljoner invånare, ska Bildt ha sagt.

Hedersrelaterade mord

Ministrarna ska också ha talat om flera hedersrelaterade mord i Sverige som lett till krav från svenskarna på en hårdare invandringspolitik.
Expressen har förgäves sökt både Carl Bildt och Tobias Billström för en kommentar.
Men SVT Rapport fick på fredagen en intervju med Billström.
Men några svar om vad som sades under mötet fick inte Rapports reporter. I stället valde ministern att konsekvent upprepa samma sak ett 17-tal gånger under en tre minuter lång intervju.
- Den svenska regeringen kommenterar inte på något vis de här så kallade Wikileaksdokumenten eftersom de handlar om tredjehandskällor. Det har vi ingen möjlighet att kommentera, sa Billström till SVT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag