Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bill Gates om Steve Jobs: ”Jag var så avundsjuk”

Steve Jobs och Bill Gates.
Foto: OKÄND

De var båda extraordinärt framgångsrika, hyllade som visionärer inom it and miljardärer många gånger om.

Men det fanns en egenskap som Apple-grundaren Steve Jobs hade som Microsoft-grundaren Bill Gates önskade att han hade haft – och det var karisman.

– Jag var så avundsjuk, säger Bill Gates i podcasten Armchair Expert enligt CNBC.

Bill Gates kallar Steve Jobs för ett geni i podcasten – och beskriver sig själv som ”inte jättebra på det sociala”. Han berättar hur avundsjuk han var på Apple-grundarens ”naturliga magnetism” som ledare som Microsoft-grundaren anser att han själv saknade.

– Han var en sån magiker på att motivera människor. Jag såg honom utöva sina besvärjelser och när jag sedan tittade på personerna omkring var de som förhäxade, säger Bill Gates i podcasten.

Bill Gates om Steve Jobs: ”Verkligen fenomenalt”

Microsoft-grundaren var mest av allt imponerad över hur Jobs, efter att ha varit med och grundat Apple 1976 men tvingats lämna företaget 1985 efter en maktkamp, lyckades ta sig tillbaka till Apple 1997 – något som följdes av en monumental framgångssaga med produkter som iMac, iPod och iPhone.

– Verkligen fenomenalt, Jobs var ett geni, säger Gates om Jobs andra epok vid Apple och fortsätter:

– Och det finns inte en chans att det skulle ha hänt utan honom. Jag menar, Apple höll på att dö. Det finns ingen annan som kan göra vad han gjorde. Jag kunde inte ha gjort det och jag känner inte till någon som kunde ha gjort det.

Steve Jobs dog till följd av cancer 2011.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.