Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bill Gates hyllar svenska professorn Hans Rosling

Framlidne Hans Rosling hyllas nu av amerikanska miljardären Bill Gates.
Foto: MIKAEL SJÖBERG
Hans Rosling dog 7 februari 2017, 68 år gammal.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT NYHETSBYRÅN
Bill Gates ger ett exempelar av den svenska professorns bok.
Foto: TED S. WARREN/AP/TT NYHETSBYRÅN

Hans Rosling hyllas av Bill Gates. 

Amerikanska entreprenören kommer dela ut ett exemplar av svenska professorns bok ”Factfulness: Tio knep som hjälper dig förstå världen” till studenter i USA.

”Jag hoppas du tar Hans råd till ditt hjärta”, skriver Bill Gates på sin blogg. 

Entreprenören och medgrundaren till Microsoft Bill Gates vill belöna amerikanska studenter som tar sin college-examen i sommar. 

Därför väljer han nu att dela ut ett digitalt exemplar av svenska professorn Hans Roslings bok ”Factfulness: Tio knep som hjälper dig förstå världen” till samtliga studenter på en amerikanska skolor. Hans Rosling skrev boken tillsammans med sin son Ola Rosling och svärdottern Anna Rosling Rönnlund.  

Även om jag tycker att alla borde läsa den, så har den framför allt användbara insikter till de som tar steget från college och vidare till nästa fas i livet”, skriver Bill Gates på sin blogg. 


LÄS MER: Recension av Factfulness av Hans, Anna och Ola Rosling

Jag hoppas du uppskattar Factfulness lika mycket som jag gjorde. Och jag hoppas du tar Hans råd till ditt hjärta”, fortsätter han. 

https://twitter.com/BillGates/status/1004013925136912384?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dn.se%2Fekonomi%2Fbill-gates-ger-hans-roslings-bok-till%2F

Bill Gates hyllning till Hans Rosling

Hans Rosling föddes och var bosatt i Uppsala och fick stor uppmärksamhet världen över för sitt sätt att göra statistik mer förståeligt för en bredare publik. 

2016 fick han  beskedet att han drabbats av cancer i bukspottkörteln. Den 7 februari 2017 somnade han in – 68 år gammal. 

Rosling arbetade med globala utvecklingsfrågor i princip hela sitt liv och hade många bollar i luften. Han var bland annat lärare vid Uppsala universitet och vid Karolinska institutet. Han har också forskat om hälsa och fattigdom i Afrika, Asien och Latinamerika. 

Professorn var också en av initiativtagarna till Läkare utan gränser i Sverige.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.