Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bill Gates flörtade på mejl – varnades av chefer

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Bill Gates.
Foto: MARKUS SCHREIBER / AP TT NYHETSBYRÅN

Microsoftgrundaren Bill Gates uppges ha skickat flirtiga mejl till en kvinnlig anställd 2007, rapporterar Wall Street Journal.

Året efter ska han ha blivit tillsagd av flera högt uppsatta chefer och gått med på att sluta skicka mejlen.

Efter 27 år som gifte skilde sig Bill Gates och Melinda Gates den 2 augusti i år.

Washington Post har tidigare rapporterat om att Bill Gates hade en kärleksaffär med en anställd och avslöjandet kom endast två veckor efter att Bill och Melinda meddelade att de skiljer sig.

”Det var en affär för 20 år sedan som slutade vänskapligt, uppgav Gates talesperson Bridgitt Arnold då.

”Olämpligt beteende”

Nu rapporterar Wall Street Journal att flera högt uppsatta Microsoftchefer uppmanat Bill Gates, som då var vd för Microsoft, att sluta flörta på mejl till en kvinnlig anställd.

Efter att cheferna upptäckt mejlen, som skickades året innan, ska de också sagt till Gates att hans beteende var olämpligt.

Microsoftgrundaren förnekade inte att han skickat mejlen utan höll med om att det inte hade varit någon bra idé och att han skulle sluta svara.

Föreslog att de skulle träffas

I ett av e-postmeddelandena från 2007 föreslog Bill Gates att han och den kvinnliga medarbetaren skulle träffas utanför arbetsplatsen.

”Även om de var flörtiga var det inte uppenbart sexuella, men ansågs vara olämpliga, säger Microsofts talesperson Frank Shaw.

Enligt Shaw klagade aldrig medarbetaren på händelsen.

En talesperson för Bill Gates förnekar Wall Street Journals uppgifter:

”Dessa påståenden är falska, återanvända rykten från källor utan någon insyn och som i vissa fall kan ha egna intressen”, lyder uttalandet.

Se även:
Bill Gates utreds efter relation med tidigare Microsoft-anställd

Anklagas för allvarlig tjänstefel – skiljer sig från Melinda efter 27 år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.