Två personbilar kolliderade på E4 norr om Stockholm strax efter klockan 15. Foto: Läsarbild
Två personbilar kolliderade på E4 norr om Stockholm strax efter klockan 15. Foto: Läsarbild

Bilkrock på E4 – skadade till sjukhus

Publicerad

Strax efter klockan 15 krockade två personbilar på E4 i närheten av Rosersberg norr om Stockholm.  

– Det är en eller ett par personer transporterade med ambulans till sjukhus, säger Ulf Larsson vid Storstockholms räddningscentral. 

Larmet om olyckan inkom strax efter klockan 15 – och polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. 

– Det är två personbilar som kolliderat, oklart hur. Det är en eller ett par personer transporterade till sjukhus med ambulans, säger Ulf Larsson vid Storstockholms räddningscentral. 

"Inväntar en andra ambulans"

Vid 15.45 är räddningstjänsten kvar på platsen. 

– Vi inväntar en en andra ambulans som ser ut att komma i detta nu, säger Ulf Larsson.  

Enligt en person som såg olyckan berättar att handlar det om en påkörning bakifrån. Efter olyckan stängdes trafiken av i två körfält. 

– Det är en taxibil som gjort en inbromsning och sedan har bilen bakom kört in i taxin. 

Enligt vittnet fick ett par personer som satt i bilen som körde in i taxi vård av ambulanspersonal.  

Bärgare har beställts till platsen för att flytta de två bilarna. Enligt Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen är ärendet, vid 16.30, ännu inte helt avrapporterat. Enligt de uppgifter han har verkar skadorna vara lindriga för de iblandande. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag