Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Biljakt på smågator i Stockholm – fortköraren kom undan polisen

Flera polisbilar var involverade i biljakten för att stoppa fortköraren.Foto: Marco Blomberg/Workoutpix.com

Flera polisbilar jagade en fortkörare som vägrade stanna i Stockholm på fredagskvällen.

Biljakten gick från Essingeleden genom smågator i Fruängen och Älvsjö – tills den jagade bilisten körde ifrån poliserna.

Polisen i Stockholm fick larm om en bilist som körde i mycket hög fart på Essingeleden på fredagskvällen. En patrull ryckte ut och markerade med stopplysen att fortköraren skulle stanna – men han trampade gasen i botten och försvann.

– En privatperson larmade om en blå Passat som körde för fort på Essingeleden. Vi fick kontakt med honom och markerade med stopplysen. Då drog han, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl hos Stockholmspolisen.

– Han körde av Essingeleden och in på smågator i Fruängen och Älvsjö. Några polisbilar jagade honom. Men vi tappade honom ur sikte, säger han.

Polispatrullen fick syn på fortköraren 21.55. Den tappade honom ur sikte några minuter senare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.