Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bilist filmade när planet kraschade

Ögonblicket när det ryska passagerarplanet kraschade in på en motorväg i Moskva har fångats på film.

Filmen visar hur nära en bilist var att bli ytterligare ett dödsoffer då ena flygplanshjulet kraschar rakt in i bilen på vägen.

Och nu har flygkraschen krävt sitt femte dödsoffer. Flygbolaget Red Wings meddelade via Twitter att en kvinnlig besättningsmedlem avlidit.

Bilföraren hade ingen aning om vad han skulle fånga på film under dagsutflykten.

Den spektakulära videon visar nu den våldsamma kollisionen när det ryska planet kraschar mot motorvägen och ett hjul flyger av och slår emot en bil skriver Daily Mail.

Fem döda

Passagerarplanet kanade av rullbanan på lördagen på en flygplats i Moskva och brakade ut på en motorväg. Fem personer ombord på planet omkom i kraschen och kunde identifieras på söndagseftermiddagen.

Totalt ska åtta personer ha varit ombord på olycksplanet som var på väg från Pardubice i Tjeckien till Moskva i Ryssland.

En av de tre överlevande har opererats, enligt sjukhuset, med gott resultat. 24-åringen har bland annat fem revbensbrott och en skulderbladsfraktur, men hans lungor har inte skadats.

"Svarta lådan"

Än så länge är det inte helt klart vad som orsakat olycka.

Hårt vinterväder i kombination med tekniska brister kan ha legat bakom kraschen, säger en källa inom rättsväsendet som har insyn i haveriutredningen till Interfax, enligt TT. Men utredarna har dock inte uteslutit den mänskliga faktorn. Daily Mail skriver att det kan röra sig om ett pilotfel.

Ryska experter började på söndagen arbetet med att utreda kraschen och räddningspersonal meddelade att planets "svarta låda" med information om flygningen har bärgats och inspelningarna analyseras nu av experter, meddelar ryska luftfartsmyndigheter.