Peter Jansson upptäckte hålet först på morgonen – efter att en granne ringt upp och berättat om hålet. Foto: PrivatPeter Jansson upptäckte hålet först på morgonen – efter att en granne ringt upp och berättat om hålet. Foto: Privat
Peter Jansson upptäckte hålet först på morgonen – efter att en granne ringt upp och berättat om hålet. Foto: Privat
Bilkraschen orsakade stor skada på husväggen, rummet och dess inredning. Foto: PrivatBilkraschen orsakade stor skada på husväggen, rummet och dess inredning. Foto: Privat
Bilkraschen orsakade stor skada på husväggen, rummet och dess inredning. Foto: Privat

Bilen körde rakt in i familjens husvägg

Publicerad

En bilförare körde rakt in i familjen Janssons hus och körde sedan därifrån. Hålet upptäcktes först på morgonen.

– Nej, det var ju inte så roliga tankar när min 94-årige far upptäckte hålet och jag tänkte själv att det inte var så stort, men det var betydligt större, säger Peter Jansson, son till paret.

Natten till lördag fick familjen Jansson i Öregrund, i närheten av Uppsala, ett väldigt oväntat besök. En bil körde nämligen in deras husvägg och slet upp ett stort hål i vardagsrummet, något som tidningen UNT var först med att uppmärksamma.

En man ska ha kört in bilen i huset under parets vardagsrumsfönster och fortsatt rakt igenom putsfasaden och betongväggen.

– Mina föräldrar upptäckte det först på morgonen efter att en granne hade ringt upp och sagt att "ni vet väl om att ni har ett hål i väggen?", och det visste de ju inte, säger Peter Jansson, son till paret.

Stor skada i vardagsrummet

Det blev en stor skada på husväggen, rummet och dess inredning.

– Nej, det var ju inte så roliga tankar när min 94-årige far upptäckte hålet och jag tänkte själv att det inte var så stort, men det var betydligt större.

Bilen lyckades köra i väg därifrån men lämnade en del spår efter sig – en registreringssylt och en kofångare.

– Ja, vi hittade ju registreringsplåten och vi har polisanmält händelsen. Nu är hålet också förtäckt och den har det varit en rörmokare här.

Under lördagsförmiddagen ska mannen som körde bilen ha kontaktat polisen och uppgett att det var han som ställde till det. Han vårdas för skador och polisen kommer att hålla förhör med honom, skriver UNT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag