Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bildt: "Utgår från att regeringen reagerar"

<p>Förre utrikesministern Carl Bildt kommenterar nu Putins beslut att svartlista hans hustru Anna Maria Corazza Bildt.</p>Foto: Anna-Karin Nilsson

Förra utrikesministern Carl Bildt, som just nu befinner sig i Singapore, kommenterar nu Vladimir Putins beslut att svartlista hans hustru Anna Maria Corrazza Bildt.

– Jag noterar att de tydligen listat ut vem det är som bestämmer hemma hos oss.

Carl Bildt säger samtidigt till Expressen att han “utgår från att regeringen reagerar till Ryssland”.

Tidigt i morse landade den förra utrikesministern Carl Bildt i Singapore, där han deltar i den årliga stora Shangri La-konferensen om säkerhet och samarbete i Asien.

Carl Bildt svarade då på Expressens frågor om den ryska svartlistningen som blev känd i går kväll.

Vladimir Putin har belagt bland andra Anna Maria Corazza Bildt och den tidigare kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth med inreseförbud.

– Det är känt sedan tidigare att de svartlistat personer. Logiken bakom listan är kanske inte alldeles lätt att se. Det är ju synnerligen blandat när man tittar på andra länder också, säger Carl Bildt, och fortsätter skämtsamt:

– Jag noterar dock att de tydligen listat ut vem det är som bestämmer hemma hos oss.

Carl Bildt säger samtidigt:

– Jag utgår från att regeringen reagerar till Ryssland.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.