Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bildt i bråk Twitter på - nu igen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Carl Bildt och Ulf Bjereld.

Carl Bildt börjar bli en riktig twittertvistare.

Nu bråkar han på nytt i det sociala mediet - för tredje gången på kort tid.

Du är "bitter, bitter, bitter", skriver utrikesministern till en S-märkt statsvetarprofessor.

Utrikesminister Carl Bildt (M) råkade i häftigt gräl med statsvetaren Ulf Bjereld (S) i går kväll. Bråket handlade om president Barack Obamas besök i Sverige, rapporterar Svenska Dagbladet.

Enligt Bildt är besöket planerat sedan länge. Bjereld hävdar däremot - med stöd av ledande internationella medier - att Obama kommer till Sverige i stället för att träffa Rysslands president Vladimir Putin.

"Var inte bitter"

"Nu håller Du på att förlora all trovärdighet som seriös debattör i frågor som denna. Gläds med Sverige! Var inte bitter", twittrade Bildt till Bjereld. Sedan avslutade utrikesministern dialogen med orden "Bitter, bitter, bitter... God natt!", rapporterar SvD.

"Bitterheten ligger nog dessvärre hos dig. Trist. Hoppas du tar upp dödsstraffet i alla fall. Och sov gott!", blev Ulf Bjerelds avslutningsreplik.

Två tidigare bråk

Förra veckan hamnade Bildt i bråk med Stockholms kultur- och fastighetsborgarråd Madeleine Sjöstedt (FP) på Twitter. Deras ordväxling handlade om den syriske artisten Omar Souleyman som vägrats visum till Sverige. En vecka tidigare utväxlade han och Egyptens ambassadör i Sverige, Osama Elmagdoub, spydigheter om oroligheterna i Egypten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.