Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bildt i bråk Twitter på - nu igen

Carl Bildt och Ulf Bjereld.

Carl Bildt börjar bli en riktig twittertvistare.

Nu bråkar han på nytt i det sociala mediet - för tredje gången på kort tid.

Du är "bitter, bitter, bitter", skriver utrikesministern till en S-märkt statsvetarprofessor.

Utrikesminister Carl Bildt (M) råkade i häftigt gräl med statsvetaren Ulf Bjereld (S) i går kväll. Bråket handlade om president Barack Obamas besök i Sverige, rapporterar Svenska Dagbladet.

Enligt Bildt är besöket planerat sedan länge. Bjereld hävdar däremot - med stöd av ledande internationella medier - att Obama kommer till Sverige i stället för att träffa Rysslands president Vladimir Putin.

"Var inte bitter"

"Nu håller Du på att förlora all trovärdighet som seriös debattör i frågor som denna. Gläds med Sverige! Var inte bitter", twittrade Bildt till Bjereld. Sedan avslutade utrikesministern dialogen med orden "Bitter, bitter, bitter... God natt!", rapporterar SvD.

"Bitterheten ligger nog dessvärre hos dig. Trist. Hoppas du tar upp dödsstraffet i alla fall. Och sov gott!", blev Ulf Bjerelds avslutningsreplik.

Två tidigare bråk

Förra veckan hamnade Bildt i bråk med Stockholms kultur- och fastighetsborgarråd Madeleine Sjöstedt (FP) på Twitter. Deras ordväxling handlade om den syriske artisten Omar Souleyman som vägrats visum till Sverige. En vecka tidigare utväxlade han och Egyptens ambassadör i Sverige, Osama Elmagdoub, spydigheter om oroligheterna i Egypten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.