Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bildt gör en pudel

Carl Bildt kan också ha fel. Ibland.
För första gången på ett decennium:
Utrikesminister Carl Bildt gör en så kallad pudel. Han medger ett misstag.
- Någon gång ska det ju inträffa, säger Bildt.

FAKTA

Carl Bildt och pudlarna
Det var den tidigare biståndsminister Jan O Karlsson som gav upphov till uttrycket "att göra en pudel" sedan han kallade president George W Bush för "den där jävla Texasgubben" och tvingades be om ursäkt.
Bildts förra pudel gjorded när han var statsminister och räntan steg till 500 procent.
"Ett misstag är ett misstag och ska så kallas", sa Bildt.

I tisdags intervjuades Carl Bildt i TV4 om hans optioner i den amerikanska fondförvaltaren Legg Mason. Reportern Ulf Kristofferson hade upptäckt att Bildt hade betydligt fler optioner i bolaget än de 25 861 optioner han redovisat via statsrådsberedningen.

"TV4 hade rätt"

Kristofferson hade efter samtal med den amerikanska finansinspektionen kommit fram till att antalet optioner var 29 827 och frågade: Varför har du inte redovisat alla dina optioner i Legg Mason? Bildt: Det har jag gjort! Kristofferson: Men den 18 juli förra året fick du ju ytterligare 3 966 optioner. Varför står det inte med i förteckningen? Bildt: Jag har redovisat all den information jag har till statsrådsberedningen. Du får nöja dig med det svaret. I går skrev Bildt på sin blogg under rubriken "TV4 hade rätt": "Någon gång ska det ju inträffa, och efter kontroll visade det sig att TV4 hade rätt. Felet för denna felredovisning är uteslutande mitt." - Det här visar att sanningen alltid segrar till slut. Det anmärkningsvärda var inte att Bildt fått ytterligare optioner, utan att han vägrade svara på frågor och förnekade det som vi visste var sant, säger Ulf Kristofferson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!