Bilderna visar massorna – mitt i pandemin: ”Sjukaste”

Sjunde Super Bowl-triumfen för Tom Brady, 43.
Gatorna i Tampa fylldes med folk, trots myndigheternas varningar om risk ökad smittspridning.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Hundratals fans gick ut på gatorna i samband med Super Bowl.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Tom Brady tar sitt Tamba Bay till en ny titel.
Foto: ORLANDO SENTINEL/TNS/ABACA / STELLA PICTURES/ORLANDO SENTINEL/TNS/ABACA

Super Bowl riskerar bli Superspridar Bowl. 

På bilder från Tampa syns folkmassor trots rekommendationerna – och fira ihop utan munskydd. 

Tampa Bay Bucaneers tog hem årets Superbowl efter storseger mot Kansas Chiefs, 31-9. Inför matchen hade arrangörerna infört en rad begränsningar för att finalen inte skulle leda till ökad smittspridning. Förutom krav på munskydd så hade man begränsat publikmängden till 25 000 personer, varav 7 500 var öronmärkta för vaccinerade sjukvårdsarbetare.

Smittskyddsexperten Anthony Fauci varnade inför evenemanget från att gå ut och festa. Och Rochelle Walensky, direktör för den amerikanska smittskyddsmyndigheten CDC, berättade att myndigheten befarade ökad smittspridning om folk inte lyssnade till deras varningar. 

– Ärligt talat är jag oroad, sa hon inför finalen. 

Smittskyddschefen: ”Oroad”

Men bland Tampa bay-borna var det ändå tusentals som tog sig ut på gator och till stadens krogar för att följa spektaklet och fira segern. 

Redan innan matchen startat kunde Tampa bay times fotograf rapportera hur hundratals fans sökt sig till området utanför Raymond James Stadium, där matchen spelades. Trots att staden infört krav på munskydd i flera områden och erbjudit gratis munskydd, valde hundratals personer att trotsa uppmaningen och mingla runt i folkmassorna. 

I stadsdelen Ybor city trängdes fans under natten utan munskydd, och Tampa bay times fotograf skriver på Twitter: 

”Det här är det sjukaste jag någonsin sett Ybor”

https://twitter.com/LuisSantana/status/1358305792093470721?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1358305792093470721%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fau.sports.yahoo.com%2Fsuper-bowl-lv-photos-spark-fears-super-spreader-event-210855690.html

USA har varit hårt drabbat av pandemin och har i nuläget drygt 27 miljoner registrerade smittfall, varav 463 000 dödsfall. Under januari har antalet nya fall minskat. 

Här firar fansen på gatorna efter segern

Folkfest på gatorna efter vinsten: ”De är störst”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.