Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilderna på paret Macron väcker uppmärksamhet

Rekordhög ökning av antalet smittade – 230 000 på en dag
Brigitte och Emmanuel Macron under måndagen tillställning.Foto: GONZALO FUENTES / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Brigitte Macron valde att inte använda munskydd trots att flera av deltagarna gjorde det.Foto: GONZALO FUENTES / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Paret Macron tycks inte hålla med varandra när det kommer till användandet av munskydd för att förhindra spridningen av coronaviruset.

Under måndagen deltog de tillsammans vid en tillställning för landets militär och det var bara presidenten som valt att använda munskydd, rapporterar Daily Mail.

Traditionsenligt så talade Frankrikes president Emmanuel Macron inför landets militära styrkor under måndagen – en dag innan landets nationaldag.

Bilderna på paret Macron väcker uppmärksamhet

Under sitt tal tackade presidenten alla som ställt upp och hjälpt till under den rådande coronapandemin.

Med på plats var även hustrun Brigitte Macron som till skillnad från sin man valde att inte använda munskydd.

Brigitte Macron har vid flera tillfällen tidigare setts bära munskydd under olika tillställningar, enligt Daily Mail. Varför hon valde att inte göra det under måndagens firande är ännu okänd.

”Ansvar mot det franska folket”

Nyligen deltog Brigitte Macron i en intervju med tv-kanalen Franceinfo där hon berättade om hur tungt ämbetet väger på henne.

– Det här är fem år av mitt liv och under de här fem åren har jag ett ansvar mot det franska folket och jag måste uppfylla det. Jag gör så gott jag kan och jag har gått in för det här helhjärtat, det är inte alltid jag gör rätt men har det skett misstag så ber jag om ursäkt för det, sade hon till Franceinfo.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.