Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilden som kan få Fröken Sverige diskad

Isabel Lestapier Winqvist fotades i bikini i tidningen FHM - nu kan hennes titel som Fröken Sverige vara i fara.
Foto: Tony Kollberg/FHM

I lördags korades Isabel Lestapier Winqvist till Fröken Sverige i Helsingborg. Nu kan kronan vara i fara sedan det blivit känt att 20-åringen varit med i grabbtidningen FHM. 

- Det kan störa utnämningen, säger Panos Papadopoulus.

I Panos Papadopoulus tappning är nya Fröken Sverige en tävling som skiljer sig från gamla tiders version. 

 Enligt de nya riktlinjerna är det en tävling där de där de inre kvaliteterna ska gå före de yttre och där baddräktsmomentet utgått.

 Nu är det kompetens, empati och kvinnlig drivkraft som fäller avgörandet.

Fotades i FHM

 Kröningen av Helsingborgstjejen Isabel Lestapier Winqvist är inte helt okontroversiell sedan det kommit fram att hon poserat lättklädd på bild i grabbtidningen FHM. 

 – Det stämmer att hon var med. Hon var månadens ex för ett år sedan tror jag, säger Tobias Wickström, chefredaktör.

 – Det är ju jättekul att hon har blivit Fröken Sverige och att hon varit med här.

 Panos Papadopoulus, chef för badklädesmkärket Panos Emporio och ansvarig för tävlingen, har dock inte känt till att den nya Fröken Sverige synts i FHM, när helsingborg.kvp.se når honom på måndagseftermiddagen.

 – Nej, jag känner inte till något om detta. Jag har precis fått informationen av dig.

Är det här förenligt med tävlingens nya riktlinjer?

 – Det kan störa utnämningen, säger Panos Papadopoulus som menar att visionen för nya fröken Sverige-tävlingen inte tolererar utvik eller ett förflutet på dokusåpor som Paradise hotel. 

 Han bekräftar att Fröken Sverige riskerar att diskas.

 - Självklart gör hon det. Om de som deltagit inte informerat oss om sånt de gjort tidigare och som vi inte vill bli förknippade med så självklart - det är inget att diskutera.

Moraliska satsningar

 Under uttagningarna har tjejer som poserat topless eller nakna blivit utslagna ur tävlingen.

 – Alla tjejer som varit med har vetat om detta. Vi har varit väldigt tydliga och icke-flexibla med det.

 – Vi har gjort stora moraliska och ekonomiska satsningar i det här, säger Panos Papadopoulus som kommer att undersöka saken vidare för att avgöra om bilderna är oskyldiga eller ej.

 – Vi måste ta reda på det själva.

FAKTA

Vad har Anita Ekberg och Linda Isacsson gemensamt förutom hårfärgen?
Jo, båda har vunnit Fröken Sverige.
Skönhetstävlingen som tidningen ”Vecko-Revyn” grundade 1949.
Fram till slutet av 1990-talet arrangerade Vecko-Revyn tävlingen, men när Emma Hamberg tog över som chefredaktör såldes den till MTG och sändes i TV3  i några år. Men storhetstiden var förbi och tävlingen kritiserades för att vara förlegad.
2005 uteblev tävlingen, och varumärket köptes samma år upp av baddräktsdesignern Panos Papadopoulos som arrangerade sin första tävling förra året.
Den tjej som vinner brukar få representera Sverige i den internationella tävlingen Miss Universum. Tvåan får delta i Miss World och trean får delta i Miss Europe.

Josefine Elfström
Källa: Wikipedia

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.