Bilden, med 24,9 miljarder pixlar på Shanghai har blivit ett fenomen på nätet. Foto: Bix PixelBilden, med 24,9 miljarder pixlar på Shanghai har blivit ett fenomen på nätet. Foto: Bix Pixel
Bilden, med 24,9 miljarder pixlar på Shanghai har blivit ett fenomen på nätet. Foto: Bix Pixel
Från ett hotellfönster syns en man, med ena foten på fönsterbrädan, prata i telefon helt avslappnat – helt naken. Foto: Bix PixelFrån ett hotellfönster syns en man, med ena foten på fönsterbrädan, prata i telefon helt avslappnat – helt naken. Foto: Bix Pixel

Från ett hotellfönster syns en man, med ena foten på fönsterbrädan, prata i telefon helt avslappnat – helt naken.

 Foto: Bix Pixel
Men den nakne mannen är inte den enda som får tittarna att spärra upp ögonen och att dela bilden. Foto: Bix PixelMen den nakne mannen är inte den enda som får tittarna att spärra upp ögonen och att dela bilden. Foto: Bix Pixel
Men den nakne mannen är inte den enda som får tittarna att spärra upp ögonen och att dela bilden.  Foto: Bix Pixel
En annan man som står på en befolkad öppen gata... Foto: Bix PixelEn annan man som står på en befolkad öppen gata... Foto: Bix Pixel
En annan man som står på en befolkad öppen gata... Foto: Bix Pixel
...har nämligen att svårt att hålla upp sina byxor. Foto: Bix Pixel...har nämligen att svårt att hålla upp sina byxor. Foto: Bix Pixel
...har nämligen att svårt att hålla upp sina byxor. Foto: Bix Pixel

Bilden över Shanghai får folk att häpna

Publicerad

En panoramabild på staden Shanghai har fått internet att koka, men inte för bildens skönhet.

En man syns nämligen prata i telefon från ett hotellfönster - helt näck.

Men den nakne mannen är inte ensam om uppståndelsen - en annan man gör något som får tittarna att häpna, enligt South China Morning Post.

Den 24,9 miljarder pixlar panoramabilden på Shanghai har blivit ett fenomen på nätet – men inte av den anledningen som fotografen kanske ville.

När några personer på nätet började zooma in bilden upptäcktes några smått roliga detaljer – som har fått internet att koka nu.

Från ett hotellfönster syns nämligen en man, med ena foten på fönsterbrädan, prata i telefon helt avslappnat. Inget konstigt med det kanske – förutom att mannen är spritt språngande naken.

Men den nakne mannen är inte den enda som får tittarna att spärra upp ögonen och att dela bilden.

Svårt att hålla upp byxorna

En annan man som står på en befolkad öppen gata har nämligen att svårt att hålla upp sina byxor. På den uppförstorade bilden kan man se hur mannen drar upp sina byxor.

Företaget bakom den iögonfallande bilden beskriver den som "Kinas första 10 miljoner pixlar panoramabild med mer än 30 miljoner sidvisningar".

Man undrar dock om det dessa tittare lockades av andra skäl än de avsedda.

Shanghai är Kinas största stad med cirka 25 miljoner invånare och Asiens viktigaste ekonomiska centrum efter Tokyo.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag