Bilar har kört in i snabbmatsrestaurang

Tog sig aldrig in i växlingskontoret.

Två bilar har kört in i en snabbmatsrestaurangen Max i Kista galleria. 

Bilarna har försökt komma in i ett växlingskontor.

– De har kört in i gallerian och därefter har en av bilarna kört in i ett växlingskontor, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen. 

Strax innan 05 på tisdagsmorgonen körde två bilar in i Kista Galleria. En av bilarna har fortsatt genom en restaurang, och sedan körts in i ett växlingskontor. 

– Vittnen har hört en smäll. Två bilar har då kört in en snabbmatsrestaurang på utsidan av gallerian. En av bilarna har sedan kört inne i gallerian, och in i ett växlingskontor, men inte fått med sig något, säger Österling. 

Enligt polisen fick inbrottstjuvarna inte med sig något i stöldförsöket. 

– Exakt hur många som är inblandade ska jag låta vara osagt, men flera stycken, säger Ola Österling. 

Flyktbil väntade

De försvann från platsen i en annan bil som väntade utanför gallerian. Under flykten slängde de ut fotanglar.

– När man flyr kastar man ut fotanglar. Det var en rådig busschaufför såg dem utan att köra på dem och tog bort dem, så att polisen sedan kunde beslagta dem, säger Österling. 

Ingen skadades i händelsen och i nuläget är ingen gripen. En brottsutredning om försök till grov stöld har inletts av polisen.

– Nu ska vi analysera det omfattande videomaterial som finns, och genomföra en teknisk undersökning på plats och av bilarna som lämnats på platsen, säger Ola Österling.  

Så många brott anmäldes i Sverige 2021

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.