Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bil voltade – en svårt skadad

Mer snö på väg – kan ställa till det i lördagstrafiken
En allvarlig trafikolycka har inträffat utanför Hedemora.Foto: Niklas Hagman / Niklas Hagman
En person är förd till sjukhus efter att ha voltatFoto: Niklas Hagman / Niklas Hagman

En singelolycka har inträffat utanför Hedemora.

En person är förd till sjukhus efter att ha voltat – enligt DT med allvarliga skador.

Polisen utreder nu grovt rattfylleri.

Larmet om olyckan kom kring midnatt natten mellan fredagen och lördagen. Då hade en bil voltat på väg 735 utanför Hedemora.

Räddningstjänst, polis och ambulans ryckte ut.

– Det rör sig om en singelolycka där bilen har voltat. Föraren var ensam i bilen, säger Olga Korpela, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

När polisen kom fram var föraren talbar.

– Men när fick vård hade han svårare skador än vi först trodde. Han vårdas fortfarande på sjukhus, säger Olga Korpela.

Enligt DT fördes föraren till sjukhus med allvarliga skador.

SMHI varnade för halka

Bilder från platsen visar snö och is. SMHI klass 1-varnade under fredagen också för snöfall och halka i Dalarnas län, utom Dalafjällen, men tog på lördagsmorgonen bort varningen.

– Vi kan inte utesluta att halkan var en del i olyckan men vi har också inlett en förundersökning om grovt rattfylleri, säger Olga Korpela vid polisen om den voltade bilen.

Hon fortsätter:

– Men naturligtvis ska man alltid iaktta stor försiktighet i trafiken och ta inte bilen om den inte har vinterdäck för på flera håll i vår region råder nu vinterväglag.

Flera olyckor i Svealand

Även under fredagen varnade SMHI för snö och halka i Svealand, först i Värmlands och Örebros län men sen också i Dalarnas och Västmanlands län. På sina håll var det extremt halt – och det blev trafikkaos.

Bara i Örebro län inträffade sju olyckor mellan 05.53 och 14.03 och därefter ytterligare en seriekrock på E18 mellan Örebro och Karlskoga. På E16 söder om Gävle körde en lastbilsförare i diket och på E18 i Västerås var minst sju bilar inblandade i en kökrock.

– Samtliga olyckor har med halkan att göra, sa Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i Bergslagen, under eftermiddagen.

Ingen ska ha dock skadats allvarligt i någon av olyckorna.

Voltade av vägen utanför Hedemora.

Drabbas du av trafikkaoset eller vädret? Kontakta oss!

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.