En trafikolycka med fem personer, varav två barn, har inträffat på E4 i södergående riktning mellan Nyköpingsbro och Jönåker i Södermanland. Foto: PONTUS STENBERG
En trafikolycka med fem personer, varav två barn, har inträffat på E4 i södergående riktning mellan Nyköpingsbro och Jönåker i Södermanland. Foto: PONTUS STENBERG

Bil med fem personer har voltat – körfält avstängt

Publicerad

En trafikolycka med fem personer, varav två barn, har inträffat på E4 i södergående riktning mellan Nyköpingsbro och Jönåker i Södermanland under lördagsmorgonen, skriver SVT Nyheter.

– Bilen voltade och föraren har slagit i huvudet och blödde, säger Lennart Ahlin vid polisen i Södermanland. 

Ett körfält är avstängt. 

Olyckan, där bilen ska ha voltat, inträffade efter klockan åtta på lördagsmorgonen. Larmet kom in till polis, ambulans och räddningstjänst klockan 08.18. Enligt uppgifter till Expressen har skadade personer fått vård på platsen. Olycksplatsen ska vara vid den hårt trafikerade E4:an, cirka 200 meter efter bron vid Enstaberga i höjd med Bergshammar (strax före Nyköpingsbro) i riktning mot Nyköping. 

I bilen ska fem personer ha färdats, varav två är barn. 

Uppgifter från platsen gör gällande att bilen kommit körande på en vägövergång för väghållningsfordon. Av okänd anledning har bilen voltat. 

Privatpersoner hjälpte de skadade

Flera ambulanser har varit på platsen efter olyckan. Även privatpersoner har stannat för att hjälpa till. Ett körfält i norrgående riktning har varit avstängt under den initiala räddningsinsatsen. 

– Bilen voltade och föraren har slagit i huvudet och blödde – men det verkar inte vara allvarliga skador, säger Lennart Ahlin vid polisen i Södermanland. De övriga är oskadda utgår jag ifrån eftersom jag inte fått någon rapport om övriga skador. 

Föraren och de övriga familjen har körts med ambulans till lasarettet i Nyköping. Klockan 09.48 lämnade de olika räddningsfordonen platsen. Även olycksbilen har bärgats.  

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag