Bil körde in i buss – E4 avstängd

En personbil och en buss krockade på E4 utanför Linköping på tisdagsmorgonen.

En timme senare inträffade ytterligare en olycka på vägen när en personbil körde in i en lastbil 

En person är förd till sjukhus och påverkan på trafiken väntas vara stor under dagen.

Larmet om den först olyckan kom vid klockan 08 på tisdagsmorgonen. Personbilen ska ha väjt för ett rådjur och därefter kört in i bussen.

– Initialt finns det uppgifter om att ett rådjur ska ha sprungit över vägen och att bilisten har väjt för det och kört in i bussen, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen i region Öst.

Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen, men ingen person ska ha kommit till skada.

– Det har varit avstängt i södergående fil under insatsen. Ersättningsbuss är på väg för passagerarna på bussen, säger Jonas Penton, operatör på Räddningstjänsten Östra Götaland.

Vid klockan 09.15 inträffade en ny olycka på E4, strax norr om den första olycksplatsen. Det är oklart om de två händelserna är kopplade till varandra.

– En lastbil har stått stilla av någon anledning och det kom en lastbil och körde in i baken. En person är förd till sjukhus med oklara skador, säger Mikael Kalered, inre befäl vid räddningstjänsten.

Efter att trafiken under en kort stund kunde öppna efter den första olyckan blev det åter stopp i södergående riktning mellan trafikplatserna Linköping Öst och Norsholm. Senare kunde ett körfält öppna, men enligt räddningstjänsten är det skador på mitträcket och trafiken kan komma att påverkas under dagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.