Bil genom isen utanför Vimmerby – man död

Publicerad
Uppdaterad

En bilist körde av vägen och kraschade ner i en isbelagd sjö.

Bilen gick genom isen och föraren – en man i 40-årsåldern – fick hämtas av dykare.

Men hans liv gick inte att rädda.

Larmet kom in till polisen 09.24 på onsdagsmorgonen. Polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen – längs riksväg 40 öster om Vimmerby – med anledning av att en bil kört av vägen, genom ett räcke för att sen hamna på en isbelagd sjö. Bilen sjönk genom isen ner i det iskalla vattnet.

Föraren – en man i 40-årsåldern – fick räddas av räddningstjänstens dykare.

En död i olyckan

– Räddningstjänsten har plockat upp en person ur bilen i vattnet. Personen har förts till sjukhus med ambulans. I nuläget vet vi inte varför olyckan skedde, säger Calle Persson, presstalesman på polisen region syd.

Senare under onsdagen meddelade landstinget Kalmar att föraren inte klarade sig, utan att han dött av skadorna han fick i samband med olyckan, enligt Aftonbladet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag